Gå til forsiden av matoppskrift.no

Supper med mersmak

Oppdatert: 23.04.2013 Publisert: 21.04.2013 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Fotograf: LMD, Matprat.no




Inspirerende! Bra med positiv vinkling på maten som serveres på alders- og sykehjem! Vi trenger mer av denne kunnskapen! Det var noen av tilbakemeldingene til Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) da han besøkte det første av fem inspirasjonskurs i matglede for eldre som ble arrangert på Økern i Oslo.

- Dette er hverdagshelter som serverer til sammen 140 000 måltider hver dag. Jeg ønsker å gi dem inspirasjon og konkrete råd til deres daglige arbeid, og det tror jeg vi vil lykkes med gjennom disse kursene, sier landbruks- og matministeren.
Blant utfordringene for maten som serveres på alders- og sykehjem, er at det ofte er tid og vei mellom produksjon og servering. Landslagskokk Geir Magnus Svae viste hvordan maten med enkle midler kan tilberedes for transport og samtidig gi matglede for eldre ganer. Et av tipsene var innholdsrike supper med en rekke ulike tilbehør, som lett kan tilpasses den enkelte beboers ønsker og behov.

Det neste kurset holdes i Harstad 23. april, deretter følger Stavanger 30. april, Bergen 13. mai og Trondheim (dato ikke fastsatt).

Vil du bidra til ”Mersmak for eldre ganer”?

Matminister Trygve Slagsvold Vedum inviterer kjøkkenpersonell og ansatte som anretter maten på syke- og aldershjem til inspirasjonsdag i Harstad, Stavanger og Bergen. Vedum ønsker mer matglede og økt matlyst for alle beboere på institusjonene.

Vedum ønsker mer matglede og økt matlyst for alle beboere på syke og aldershjem. Kokkelandslaget gir tips om bla. Tilberedning av mat, smakfullt og spennende tilbehør og hvordan få tallerkenrettene til å se innbydende ut. Fra kokkelandslaget deltar kokk Øyvind B. Dalelv på kurset i Harstad og kokk Geir Magnus Svae i Bergen og Stavanger.
Kurset i Harstad
Tid: 23. april fra kl 9 til 15.
Sted: Rå videregående skole avd for restaurant og matfag, Borknes, Kirkeveien 1, Harstad.
Frist for påmelding: 17. april.

Kurset i Stavanger
Tid: 30. april fra kl 9 til 15.
Sted: Godalen videregående skole, Østre Ring 55, 4015 Stavanger
Frist for påmelding: 23. april.

Kurset i Bergen
Tid: 13. mai fra kl 9 til 15.
Sted: Matforum hos Toro, Nøstegaten 58, Bergen
Frist for påmelding: 6. mai.

Kurset i Trondheim
Sted: Strinda vgs. avdeling Ladejarlen
Tid: 16. mai kl. 9-15
Frist for påmelding: 13. mai


Påmelding til matgledekurs@lmd.dep.no.

Tilsvarende kurs i Oslo ble raskt fulltegnet, så meld din interesse tidlig.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2653


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!