Gå til forsiden av matoppskrift.no

Ta overtidsmiddagen hjemme

Oppdatert: 01.11.2006 Publisert: 01.11.2006 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Fotograf: Hege Johansen




Vi henger i stroppen fra morgen til kveld, løper rundt på jobben og rekker aldri å bli ferdige før vi må gå. Hente barn, lage middag, vaske, stryke. Og tilbake på jobben på kvelden. Rapporter skal skives ferdig. Det er møter med trette kolleger, budsjettering og kundeplaner.

Er du lei sene kveldsmøter, sur kaffe og kald overtidspizza? Be med kollegene hjem til kveldsmøte og server en enkel 3-retters. Forretten lager du dagen før. Til hovedrett serverer du hurtiglaget pasta og desserten blir ost.

Brudd i hverdagsrutinen kan gi ny giv. Et hyggelig måltid setter fart i hjernevinningene. Og kanskje blir arbeidsmiljøet litt hyggeligere i dagene som kommer.

Her kommer en lynrask tre-retters.

Omelettkake

Til 4 personer

Lag denne dagen før og oppbevar i kjøleskapet. Del den opp i passe biter og server med grønn salat.

9 egg
5 ss melk
2 pakker pisket kremost etter smak
3 ss hakkede friske urter etter smak
2 ss smør
Salt og pepper

Visp sammen eggene, rør inn hakkede urter, salt og pepper. Ha smør i pannen og stek 6 tynne omeletter, 2 minutter på den ene siden, snu og stek 1 minutt på den andre siden. La omelettene avkjøles før du smører et tynt lag med ost på fem av omelettene. Legg lagvis på hverandre, avslutt med omelett uten ost. Press lett sammen og sett kjølig.

Tagliolini med pære, normanna og basilikum

Til 4 personer

500 g fersk eller tørket tagliolini
2 pærer
200 g normanna
1 dl fløte
Frisk basilikum
1 ts tørket rosèpepper

Kok pasta etter anvisning. Hell av kokevannet og la renne av i sil.

Del pærene i 4. Fjern kjernehus og skjær i tynne skiver. Bruk potetskreller. Finsnitt basilikum. Del osten i biter. Varm fløte, ost og pæreskiver i en stor panne på svak varme i 5 minutter. Spar en del pæreskiver til pynt. Bland inn pastaen og rør forsiktig om. Legg opp og dryss over basilikum og knust rosèpepper. Pynt med pære.

Chevre med eple

Til 4 personer

1 Haukeli chevre
2 epler
50 g pinjekjerner
Saften av 1 sitron
4 ts flytende honning
8 ts mais eller solsikkeolje
Frisk kjørvel
Salt og pepper

Del eplene i 4 og skjær i tynne skiver, fjern kjernehuset. Pensle med sitronsaft slik at de ikke blir brune. Skjær osten i tynne skiver. Rist pinjekjerner i en tørr panne til de blir lett gylne.

Bland honning og olje, salt og pepper. Er honningen for tykk, kan den varmes lett. Legg epleskiver og chevre pent opp, ha på pinjekjerner og drypp over honning/oljeblandingen. Pynt med frisk kjørvel.

En rask omelett på sparket

Denne enkle og velsmakende omeletten lager du på minutter.

Til 4 personer

12 egg
6 ss melk
Salt, pepper
1 pakke tynnskåret chorizo eller parmaskinke
1 Haukeli chevre natur

Stek chorizo eller parmaskinke sprøtt i litt olje i pannen. Ta ut og renn av.

Rør egg og melk lett sammen med gaffel, salte og pepre. Stek omeletten i pannen, legg chorizo eller skinken og smuldret chevre på den ene halvparten, brett over den andre. La stå et par minutter før du serverer. Godt brød, smør og gjerne en grønn salat hører til.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:952


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!