Gå til forsiden av matoppskrift.no

Tilbehør til pølsa

Oppdatert: 27.07.2009 Publisert: 27.07.2009 Tema: Pølser Forfatter: Fotograf: Kim Holthe, Mari Svenningsen




Det finnes så mye du kan servere til pølser! Det er ingenting i veien med sennep og ketchup, men det er kanskje på tide å utvide repertoaret litt?
Oversikten her fra matprat viser en haug med forskjellige tilbehør og retter en kan servere ved siden av pølsene

1. SENNEPSFAMILIEN
Velg og vrak: Grov sennep, fin sennep, lys sennep, mørk sennep, søt sennep, honningsennep, Dijon sennep, sennepsdressing, sennepspulver.

2. KETCHUP - , SAUS - OG SALSAFAMILIEN
Ketchup, chilisaus, barbeque, tabasco, tacosaus, pizzasaus, pastasaus, salsa, ostesaus, guacamole, rømmedressing, tzatziki, aïoli, dijones, rekesalat, rødbetsalat,etc.

Salsa

Godt som dip til nachochips, eller som saus til forskjellige texmex-retter.
4 porsjoner

Ingredienser
1 stk rød chili
1 stk rød paprika
1 stk liten løk
1 boks hermetiske tomater uten juice
2 ss frisk basilikum
1 dl olivenolje
1 stk presset lime
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du:
1. Ta frøene ut av chilipepper og paprika
. 2. Ha alle ingrediensene i en food processor. Kjør maskinen til alt er grovhakket.
3. Smak til med salt og pepper.
La gjerne salsaen trekke i ca. 1 time i kjøleskap før servering.

3. BØNNER
Brune bønner, røde bønner, hvite bønner, sorte bønner, spraglete bønner, bønnestuing, bønner i tomatsaus.

4. SUPPER
Middag i en fei: Ta suppeposen eller suppeboksen, tilsett et par pølser - og svisj - middagen er klar!

5. SYLTEAGURK OG PEPPERFRUKTER
Dette er snadderfølge til pølsene: Agurkmix, pariseragurker, hele agurker, skivede agurker, jalapeno, piripiri, sølvløk.

6. GRØNNSAKER
Hakk opp i små biter: tomater, agurk, paprika, løk, hvitløk, osv. Dette er godt følge til pølsa. Blander du i 1 ss olje, litt sitronsaft og salt og pepper har du kjapt en god salsa.

Pølserelish

2 porsjoner

Digg tilbehør til pølser, hamburgere eller kanskje du kan bruke litt på pizzaen din?

Ingredienser
1 stk tomat
1 bunt vårløk
1 båt hvitløk
½ stk rød paprika
1 ss olivenolje
½ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du:
1. Finhakk grønnsakene og bland inn oljen. La det gjerne stå å trekke en stund. Smak til med salt og pepper.

7. PASTA OG NUDLER
Spagetti, skruer, ringer, skjell. Det finnes et utall varianter - både som kjølevare, fersk og i tørket form. Nudler er laget i løpet av et par minutter og er et bra tilbehør til pølser, spesielt når du ikke har all verdens tid å rutte med.

8. MIDDELHAVS-TILBEHØR
Pesto, oliven, soltørkede tomater, fetaost, parmesan, tapenade.

9. POTETER
Poteter i ulike fasonger har alltid vært en god følgesvenn til pølser. Velg i ulike varianter fra frysedisken, ferskvare eller hel- og halvfabrikata. Potetsalat, potetmos, kokte poteter, stekte poteter, røsti eller pommes frites.

Røsti

Denne tradisjonsrike potetretten fra Sveits passer til de fleste kjøttretter. Kan stekes opp i forkant for så å varmes litt i stekeovn rett før servering.

4 porsjoner

Ingredienser
6 stk potet
1 stk løk
1 stk gulrot
1 ts salt
½ stk knollselleri (sellerirot)
½ ts pepper
2 ss smør

Slik gjør du:
1. Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt.
2. Klem væske godt ut av potetene med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
3. Stek røstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre per røsti, ca. 5 minutter på hver side.
Røstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.


10. BRØD
Lompe og pølsebrød! Det finnes så mye mer å velge mellom: Pita, toastbrød, chiabatta, tortilla og polarbrød er noen (se stort bilde i toppen).




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1653


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!