Gå til forsiden av matoppskrift.no

Tips om oppkuttet frukt

Oppdatert: 27.01.2005 Publisert: 27.01.2005 Tema: Frukt Forfatter: Fotograf: Astrid Hals, Synøve Dreyer




Når man kutter opp frukten spiser man dobbelt så mye. Det smaker deilig og det er godt å knaske på. Beregn ca 200 g eller 6-8 biter pr person når du serverer frukt eller grønnsaker oppkuttet som snacks.

Hvor mange biter og hvordan kutte opp frukt?

  • 1 kg appelsiner = 32-40 båter med skall
  • 1 kg kiwi = 40 båter med skall
  • 1 kg banan = 28 biter (2-3 deler med skall)
  • 1 kg druer = 100 stk, hele
  • 1 kg epler = 64 båter uten kjerne
  • 1 kg melon = 30-35 trekantbiter med skall
  • 1 kg honningmelon = 35 biter trekantbiter med skall
  • 1 ananas (ca 1 kg) = 30 biter uten skall eller i trekantbiter med skall


Annen frukt:

  • Mango - i båter med skall eller terninger uten skall og med coctailpinne(se bilde)
  • Pasjonsfrukt - del i to
  • Jordbær - hele
  • Stjernefrukt - skiver
  • Physalis - hele
  • Litchi - med skallet på (spises uten skall og stein)
  • Ferske dadler - hele
  • Ferske fiken - del i to
  • Papaya - i båter med skall eller terninger uten skall og med coctailpinne (se bilde mango)


Tips:

Kutter du opp epler? Prøv en epledeler, den tar bort kjernen og deler eplet i båter Når du kutter opp epler eller pærer, legg dem i litt sitronvann, så blir dem ikke mørke i fruktkjøttet Papaya blir ekstra frisk på smak med noen dråper presset lime eller sitron

Når du deler opp en ananas, skjær bort den litt stivere kjernen i midten
Fersk ananas kan virke mageregulerende på noen og er derfor ypperlig som dessert etter en tung middag
Se bilde, oppkutting av mango. Følg steinen, rut opp fruktkjøttet og vreng skallet bakover
Vasket og revet lime- eller sitronskall er herlig over oppskåret frukt, i fruktsalat eller i en varm dessertwok
Til barna kan man også dandere figurer av frukt på tallerken
Hva med å lage et fruktspyd av den oppkuttede frukten? Delikat, dekorativt og godt

Dipp til frukt:

  • Epledipp? Bruk vaniljeyoghurt og en god dose kanel. Rør godt og dipp eplebåtene
  • Dypp frukt i litt smeltet sjokolade og server med cocktailpinner
  • Jordbær som fruktkonfekt? Dypp jordbæret halvveis i sjokolade og legg på en tynn stripe melisglasur
  • Hva med mascarponeost blandet med litt melis som dipp til frukt?
  • Har du lyst på en litt søt dipp til frukten så kan ekte honning være et alternativ





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:505


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!