Gå til forsiden av matoppskrift.no

Ut på tur i helgen?

Oppdatert: 22.02.2007 Publisert: 22.02.2007 Tema: Turmat Forfatter: Fotograf: Peder Songedal, Jarle Nyttingnes




Noen avslutter vinterferien i helgen mens noen har en hel uke fri å se frem til. Uansett ferie eller ikke, bruk helgen aktivt ute i det fri. Litt forberedelser på forhånd og du kan nyte deilige middager under åpen himmel. Maten smaker bedre også!

Kyllingspidd à la Indonesia

2 porsjoner

400 g kyllingfilet
1 ss honning
2 ts soyasaus
1 ts koriander malt
1 ts gurkemeie
½ ts chilipulver
1 pk. nudler
2 ts karri
2 dl kesam
2 ts soyaolje

Bland honning, soyasaus, soyaolje, korander, gurkemeie og chilipulver til en marinade. Del kyllingbryst i biter. Tre kyllingbitene på bløtlagde trespidd, og legg dem i marinaden. Ha dette i en lufttett pose eller boks i en times tid.
Stek kyllingspiddene på bål eller i en varm stekepanne i ca 5-7 minutter. Snu dem ofte, og smør dem med marinaden underveis.
Kok opp vann og lag nudler slik det står forklart på pakken. Lag en karridressing av kesam og karri. Server kyllingspiddene med nudler og kesamdressing.

Tortilla ute

2 porsjoner

2 stk. hvetetortilla
1 dl hermetiske maiskorn
4 ss finhakket rød paprika
1 dl revet norvegia
50 g skåret i biter bacon
2 dl finhakket issalat

Bland ingrediensene og fordel i tortillaene, rull den sammen, og pakk dem i aluminiumsfolie.
Ta den med deg på tur og legg den i bålet 2 min på hver side. Ypperlig å ta med seg på tur istedenfor pølser. De kan også spises som de er.

Turflørten

2 porsjoner

1 stk. egg
50 g sukker
100 g smør
50 g kesam
2 dl hvetemel
1 stk. eple
1 ss sukker
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kanel

smør

Kan gjøres før turen:
Lag mørdeigen og legg den i en pose slik at den holder seg smidig. Skjær eplene i tynne skiver og legg dem i en poste med sukker, kanel og kardemomme.

På turen:
Lag mørdeig ved å smuldre smør og mel og tilsett egg og kesam. La deigen hvile en times tid før du bruker den.
Kjevle et hjerte eller bruk hendene til å lage en flat form før du skjærer et hjerte. Legg epleskivene på hjertet.
Stek i panne i glørne eller i aluminiumsfolie i 15 minutter.
Legg eventuelt to smørklatter på like før servering. Server også litt vaniljekesam til.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1038


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!