Gå til forsiden av matoppskrift.no

Våre beste muffins

Oppdatert: 10.07.2009 Publisert: 10.07.2009 Tema: Muffins Forfatter: Fotograf: Astrid Hals Melk.no Knut Pettersen




Muffins er alltid populært, smaker godt og er veldig enkle å lage. Det er og en av de mest populære kakesortene på mine nettsider gjennom flere år.
Jeg har her samlet de 10 beste oppskriftene etter besøk og karakterer fra dere. Noen av disse har vi selv prøvd og ett par er faktisk våre personlige oppskrifter. Ikke alle har bilder, men flere har næringsinnhold, så søk gjerne etter muffins i vårt vanlige system for å se næringsinnhold. Og lykke til med bakingen!

Store muffins

Gir ca 16 stk

200 gr smør
2 dl sukker
4 stk egg
5 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl kefir/ kulturmelk

Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk.
Fordel røren i store muffinsformer. Stek dem midt i stekeovnen ved 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Pynt eventuelt muffinsene med smeltet sjokolade eller melisglasur tilsatt litt rød konditorfarge.

Enkle Muffins

Gir ca 16 stk alt etter størrelse på formene

100 gr melange
2 dl sukker
2 stk egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl melk
1 dl kakaopulver)

I stekeovnen: 175 C, 12-15 min
Rør mykt smør og sukker, tilset ett egg om gangen. Bland i mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør inn melka. Vil du ha sjokolademuffins kan du tilsette kakaoen.

Wenches muffins

4 egg
4 dl sukker
10 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
8 ss smør
4 dl melk

Rør egg og sukker til eggedosis.
Bland det andre i og rør godt.
Fyll muffinsformer ca halvfulle.
Stek ved 200-210 grader i ca 10 minutter.

Gulrotmuffins

Gir ca 23 stk

4 stk egg
2,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
0,5 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revne gulrøtter

Glasur:
125 gr melis
1 ts vaniljesukker
1 stk sitron, saften

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Bland det vekselvis med oljen i eggedosisen. Rør forsiktig inn gulrøtter til slutt. Fyll blandingen i muffinsformer og stek muffinsformene ved 180 grader C ca. 12-15 minutter. Visp sammen melis, sitronsaft og vaniljesukker.

Dekk muffinsene og pynt med gulrotstrimler som du lager med ostehøvel og sølvkuler.

Blåbærmuffins fra Australia

Gir 12 store muffins

2 stk egg
2 dl sukker
125 gr smør
1 dl melk
4 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts kardemomme
200 gr blåbær

I stekeovn: 190 grader C, 20-25 minutter

1. Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis.
2. Smelt smøret og bland det med melken. Ha blandingen i eggedosisen.
3. Bland det tørre og ha det i til slutt.
4. Tilsett blåbærene, skal du ha noe til pynt må du holde av litt.
5. Fordel røren i muffinsformer og stek dem. Avkjøles på rist.

Kanel og eple muffins

Gir ca 12 muffins

Ca 1,25 kopp(er) havregryn
2,4 dl grovt hvetemel
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
0,75 ts natron
0,5 ts salt
0,75 kopp(er) usøtet eple juice
2,5 dl skrelte epler i terninger
0,5 kopp(er) honning
0,5 kopp(er) vegetabilsk olje
1 stk egg
1 ts vaniljeekstrakt

Forvarm ovnen til 190 grader. Smør 12 muffinsformer med olje. Bland det tørre i en bolle og det våte i en bolle men spar eplet. Bland så alt sammen og rør inn eplet til slutt. Fyll formene og stek dem i ca 15-20 minutter eller til de er jevnt brune.

Bare Muffins

Gir ca 15-20 stk

100 g kokesjokolade
75 g smør/margarin
2 store egg
1 1/2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
mandelspon

Smelt sjokolade og smør over vannbad. Ta kjelen bort fra varmen. Pisk egg med sukker og rør inn sjokoladesmøret. Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør godt sammen. Fyll papirformer fulle med røre og dryss over mandelspon.

Stek 10-12 min ved 210 C og sett kakene på rist til avkjøling.

Muffins med bær

1 porsjon gir ca 16 muffins

150 gr meierismør
150 gr sukker
2 stk egg
1 ts bakepulver
175 gr siktet hvetemel
2 dl valgfrie friske bær eller rosiner

Rør smør og sukker lyst. Rør inn eggene, ett om gangen. Bland bakepulver, mel og det meste av bærene og lag en deig.
Hell den i muffinsformer og putt eventuelt inn noen bær på toppen. Stek kakene gylne og avkjøl på rist.
Store muffinsformer.
I stekeovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Sitronmuffins

150 g sukker
150 g smør
2 egg
revet skall av 1/2 sitron
1 1/2 dl fløtemelk
2 ts bakepulver
250 g hvetemel

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen, revet sitronskall, melk og mel blandet med bakepulver. Ha røren i muffinsformer med en skje. Stek kakene ved ca. 250 C i 15 - 20 minutter.

Sjokolademuffins

Gir ca 15 muffins

100 g smør
2 egg
2,5 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Smelt smøret og la det avkjøles litt. Rør eggedosis av egg og sukker.
Tilsett resten av ingrediensene og rør godt.
Fyll smurte muffinsformer ca halvfulle. Stekes ved 200 grader i ca 10 minutter.





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1652


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!