Søk alt
Søk etter oppskrifter!!
Du er her :: Hovedsiden :: Våre beste vafler ::

Våre beste vafler

Jeg har plukket ut noen av våre beste vaffeloppskrifter, samt noen oppskrifter fra egg.no. Det er mange variasjoner av vafler og ett utall oppskrifter. Det er nesten slik at hver husmor har sin oppskrift. Visste du forresten at du kan lage litt grove vafler som ikke er søte? De passer perfekt som en lettvint middag eller "varm lunsj".

Yndlingsvafler

Tidsforbruk: 20 - 40 min

Vanskelighetsgrad: lett

10 porsjoner

Ingredienser:
100 g smør
4 stk egg
5 ss sukker
½ ts malt kardemomme
ca. 5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
5 dl melk
rømme og syltetøy eller smør og brunost

Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå minst 15 minutter for at melet skal få svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for fast, kan litt kaldt vann røres inn.
Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Nystekte, lunkne vafler smaker godt med rømme og syltetøy, og avkjølte vafler smaker godt med litt smør og en skive brunost.

Tips:
Noe av melken i oppskriften kan gjerne erstattes med rester av yoghurt, kulturmelk, fløte eller rømme.

Rømmevafler fra Brennsetra

Gir ca 20 vafler

ca 141 kcal pr vaffel

2,5 dl seterrømme
2,5 dl fløte
5 dl vatn
Ca 350 gr hvetemjøl
1 ts salt
0,5 ts bakepulver (kan sløyfes)

Visp rømme og fløte litt, ha i mjøl iblandet salt og bakepulver. Ha i vatnet til slutt. Prøvestek en plate og ha i mer mjøl hvis det trengs.

Havregrynsvafler

Tidsforbruk: 20 - 40 min

Vanskelighetsgrad: lett

8 porsjoner

Ingredienser:
100 g hvetemel
60 g havregryn
4 dl melk
5 stk egg
90 g smeltet smør
6 ss sukker
1 ts malt kardemomme
¾ ts bakepulver

Fremgangsmåte:
Tøm mel og havregryn i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
Rør inn eggene og tilsett smeltet smør, sukker, kardemomme og bakepulver. La røren stå og svelle minst 1/2 time før du steker vaflene. Havregrynene trenger litt ekstra svelletid.

Nystekte havregrynsvafler smaker godt med rømme og syltetøy eller med smør og brunost.

Vafler (Hjemmelagde)

Gir ca 12 vafler

ca 144 kcal pr vaffel
3 stk egg
3 ss sukker
4 dl mel
4 dl melk
0,5 ts bakepulver
0,5 ts vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
50 gr smør

Hiv i en bolle og la mixmasteren gjøre jobben for deg. La røra stå en halv time før du steker vaflene. Server med syltetøy eller ost.

Tips:
Uten mixmaster blir dette fryktelig slitsomt
Blir det for mye røre kan den stå i kjøleskapet i noen dager

Smak:
Nam nam nam

Pappas beste vafler

Tidsforbruk: 20 - 40 min

Vanskelighetsgrad: lett

15 porsjoner

Ingredienser:
100 g smør
5 stk egg
2 dl sukker
3 dl lettrømme
5 dl hvetemel
5 dl melk
1 ts bakepulver
½ ts salt
½ ts malt kardemomme

Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en matprosessor. La røren (helst) svelle i 15 minutter. Er den for tykk, rør i 1/2 dl kaldt vann.

Server varme vafler med rømme og syltetøy!

Vafler fra sjømannskirken i Rotterdam

Gir ca 20 vafler

Ca 214 kcal pr vaffel

3 stk egg
2,5 dl farin
7,5 dl mel
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
7,5 dl melk
200 gr smør
litt kardemomme

Blandes i den rekkefølge det står. Smøret smeltes.
Stekes på vanlig måte.

Sjokoladevafler

Tidsforbruk: over 60 min

Vanskelighetsgrad: vanskelig

Ingredienser:
5 dl melk
4 stk egg
50 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g smeltet smør
350 g hvetemel
200 g hakket mørk kokesjokolade
50 g revet hvit kokesjokolade

Fremgangsmåte:
Bland alt til en jevn røre uten klumper og la den svelle i 30 minutter.
Hell ca 3-4 ss røre i vaffeljernet og stek små porsjonsvafler og avkjøl på rist.
Server vaflene med vaniljeis, varme kirsebær og eggelikør. Dryss grovhakket sjokolade over.

Vafler med sukrin

ca 10 vaffelplater

Ca 169 kcal pr vaffel

50 gr smør/olje
4 stk egg
5 ss sukrin
0,5 ts kardemomme
4 dl hvetemel
4 ss hi-maze kan erstattes med hvetemel
0,5 ts bakepulver
5 dl melk

Smelt smøret i kjele eller mikrobølgeovn.
Rør sammen mel, Hi-Maize og melk, ha i eggene og bland godt. Ha i smeltet smør/olje, Sukrin, kardemomme (kan sløyfes) og bakepulver. Bland til en jevn røre.
La røren svelle i minst 15 minutter, gjerne litt lenger. (Skal den stå veldig lenge, så sett røren i kjøleskap.) Virker røren for tykk når du skal steke vaflene, kan du spe med litt kaldt vann eller mer melk.
Stekes og serveres med det du liker - smør, rømme, syltetøy med Sukrin, brunost.

Middagsvafler

Tidsforbruk: 20 - 40 min

Vanskelighetsgrad: lett

4 porsjoner

Ingredienser:
100 g smør
4 stk egg
4 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
5 dl melk

Fremgangsmåte:
1. Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for fast, kan litt kaldt vann røres inn.
2. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern.
3. Dryss feks. skinke, soltørket tomat og ost på vaffelen før du tar den ut av jernet. Brett vaffelen i to og la den ligge i jernet til osten smelter. Med friske tomatskiver smaker dette himmelsk!

Søte vafler etter middag:
Etter middag kan du tilsette sukker og kardemomme, og steke vanlige vafler av røren som ble igjen.
Nystekte, lunkne vafler smaker godt med rømme og syltetøy, og avkjølte vafler smaker godt med litt smør og en skive brunost.

Tips til variasjon:
Bytt gjerne ut noe av melken med yoghurt, rømme eller andre syrnede melkesorter. Noe av melet kan også byttes ut med grovt mel, havregryn eller 4-korn. Litt hakkede nøtter i røren er også godt.

Toast i vaffeljernet:
Vaffeljern kan også brukes som toastjern.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.

Annonse



Klikk her for mobilversjonen av artikkelen.

Intern:1863

Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser

FAKTA/BYLINE
Publisert: 07.04.2010
Oppdatert: 25.04.2012
Tema: Kaker
Forfatter:
Fotograf: egg.no, Sukrin
Kilder: egg.no, matoppskrift.no
Del artikkelen på:
Meld deg på nyhetsbrev