Gå til forsiden av matoppskrift.no

Valle d´Oro Montepulciano d´Abruzzo 2002

Oppdatertdato: 01.12.2004 Publisert først: 01.12.2004 Tema: Rødvin Forfatter: Fotograf: desken.no


Italiensk prisvinner med sjel

Denne helgen tar vi turen til Italia for å finne en vin som kan passe til lettere pastaretter som vi gjerne spiser innimellom all den kraftige julebordsmenyen. Valle d'Oro Montepulciano d'Abruzzo årgang 2002 og 2003 er på plass i Vinmonopolets hyller til en svært så overkommelig pris.

I Italia har man dyrket vin fra før vår moderne tidsalder og det sies at veien til Italias hjerte finner du i italiensk vin. Valle d'Oro Montepulciano d'Abruzzo 2002 må i så fall kunne sies å være en veiviser til italienske hjerter. Weekendvinen denne gang har en tid vært kjent også for norske ganer (2001), men nå er det årgang 2002 og 2003 som er å få kjøpt på polet.

Vi smakte 2002-årgangen som hadde en fin fylde og sterk fruktighet med smak av modne mørke bær. Passet godt til pasta, men kan drikkes til de fleste matretter og er sikkert også en humørspreder på vorspiel. Vinen er kanskje spesielt populær blant den kvinnelige del av befolkningen som liker en fruktig vin uten altfor mye eikekarakter. Vinen er lagret 5-8 måneder på eikefat før tapping.

Midt i smørøyet

Italia er kanskje verdens mest varierte og mangfoldige vinland og distriktet Abruzzo er selv om det kanskje ikke er like kjent som Toscana absolutt verdt å stifte et nærmere bekjentskap med. Det ligger i den midtre delen av Italia og du kan se Adriaterhavskysten i det fjerne. Landskapet er relativt kupert og vinmarkene befinner seg gjerne i høyden. Om lag 10.000 ha. vinmarker befolker området og mye granitt og sand befinner seg i jordsmonnet.

Fersk gammel tradisjon

Produsenten av denne helgens vinvalg - Cantina Tollo - ble etablert i 1960 fordi enkelte ildsjeler ønsket å gjenskape en gammel tradisjon. I 1962 startet de opp selve vinproduksjon og etter 10 år fikk var det første tapperiet og firmaets varemerke på plass med sin spesielle identitet.

Smak og behag

Navn: Valle d'Oro Montepulciano d'Abruzzo 2002
Karakteristikk: Rubinrød farge, frisk solbærduft med hint av tobakk, grei fylde, milde tanniner og relativt kort, men frisk ettersmak.
Best til: En ”potetvin” som passer til det meste, men er særlig god til lyst kjøtt som kylling og svin samt til pasta, men går også godt til oksekjøtt.
Druer: 100% Montepulciano
Land/distrikt: Italia/Abruzzo
Produsent: Cantina Tollo
Importør: Strøm
Alkoholstyrke: 12,5%
Sukker: 1,00 g/l
Syre: 5,30 g/l
Pris: 89,90
Pol nr. Basisutvalget nummer 6391

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:448

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.