Gå til forsiden av matoppskrift.no

Varmende oppskrifter med Barista Gourmet syrup

Oppdatert: 24.02.2008 Publisert: 24.02.2008 Tema: Produktnyheter Forfatter: Fotograf: Barista




BARISTA® Gourmet Syrup i ny og ”slankere” utgave.

BARISTA® Gourmet Syrup, allerede velkjent som en spennende aromatisering til drikker som cappuccino og caffè latte, kommer nå i en ny og mer moderne utgave. Smaken er forbedret og sukkermengden redusert, slik at en oppnår færre kalorier og høyere kvalitet på sluttproduktet.
Doseringen er endret til 1+9, som gjør den til markedets drøyeste og derved mer økonomisk i bruk. BARISTA® Gourmet Syrup kommer nå i PET flasker som er mer miljøvennlige i forhold til transport og produksjon.

Noen varmende kjente oppskrifter i vinterkulden

Café au lait til 4 pers.

Lait betyr melk på fransk. Café au lait er sterk nylaget kaffe eller espresso og varm melk i lik blanding.
3 ½ dl varm sterk filterkaffe
3 ½ dl varm melk
Barista® Gourmet syrup tilsettes etter egen smak. (10-15 ml).

Hell like mye kaffe og melk i hvert glass.

Caffè Latte

Latte betyr melk på italiensk.
Til ett stort glass (3 dl):

1 dobbel espresso
Barista® Gourmet syrup tilsettes etter egen smak. (20-25 ml).

Fyll glasset 3/4 fullt med steamet/varm melk.
Hell i espressoen og topp med 2-3 cm. skum.

Caffè Mocha/ Mokka kaffe

Til ett stort glass (3 dl):

ca. ½ dl Barista® sjokoladesaus og eller sirup
1 dobbel espresso (eller 1 dl sterk kaffe)
Fyll opp med steamet/varm melk (må ikke koke)

Hell sjokoladesausen/sirupen langs innsiden av glasset. hell kaffe og varm melk i glasset. Pynt med krem og hakket sjokolade eller litt cappuccinodryss.

Cappuccino

Cappuccino består av espresso, varm melk og melkeskum i tre like deler. Til pynt bruker man cappuccinokrydder. Det er også mange som bruker brunt sukker i cappuccinoen.

1 del (35 ml) espresso
1 del varm melk
1 del melkeskum
Serveres med cappucinodryss evt. sjokolade eller kaneldryss.
Barista® Gourmet syrup tilsettes etter egen smak (10-15 ml).

Bruk cappuccinokopper for å være tradisjonstro. Brygg espressoen rett i koppen, steam/visp melken til et tett skum. Melken dobles i volum. Det skal ikke være noe klart skille mellom skummet og den varme melken under. Hell melken/skummet ned midt i koppen, gjennom cremaen. Etter hvert som melkeskummet tar plass presses en ring av cremaen ut langs kanten av koppen. Det er viktig at cremaen følger med opp til toppen, dette gir den riktige smaksopplevelsen. Skummet skal ikke ligge som et lokk oppå kaffen, slik at det forsvinner ved første slurp. Hvis man har steamet/vispet for lenge eller skummet er for luftig kan dette skje.

Snow cap

1 enkel espresso
1 dl steamet melk
Barista® Gourmet syrup tilsettes etter egen smak (10-15 ml).
Pisket krem til pynt

Om Barista Gourmet Syrup

Barista® Gourmet Syrup er en serie med utsøkte siruper utviklet for primært å tilsettes i kaffedrikker, men er også utmerket i desserter, drinker eller til kakeoppskrifter.

Om Storms

Storms chem. Laboratorium A/S, Norges ledende aromaprodusent siden 1897, er en familie bedrift, som nå ledes av 4. generasjon ved Einar og Rolf Storm. Storms har over 100 års erfaring innen utvikling og produksjon av aroma, essenser, farger og fruktkonsentrater. Vi har et fleksibelt og automatisert produksjonsanlegg sentralt beliggende nær Sandvika.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1279


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!