Gå til forsiden av matoppskrift.no

Velkommen - kunsten å ta vare på venner

Oppdatert: 13.11.2006 Publisert: 13.11.2006 Tema: Bok Forfatter: Fotograf: Anne Manglerud




I en hektisk hverdag er det mange som synes det krever for mye å invitere til selskap. Denne boken har samlet gode oppskrifter og råd for hvordan det kan gjøres enkelt å ha gjester, enten det er to eller tjue, formelt eller uformelt, ute eller inne, sommer eller vinter med god eller dårlig tid og råd.
Velkommen er boken om å hygge seg med venner, stoppe opp litt og tilføre hverdagen litt ekstra krydder, som igjen gir nytt overskudd.
Du finner fristende oppskrifter, praktiske huskelister, gode forslag til hvordan bordet kan dekkes, ideer til invitasjoner, til pynt og mye mer.

Ofte er det første man tenker på hva man skal servere sine gjester. Derfor inneholder boka mange gode forslag til menyer med tips om hva som kan drikkes til. I tillegg finnes gode råd og tips om alt fra borddekking, invitasjoner og pynt, til hva du kan ta med som gave når du selv er gjest. Boken er delt inn i fire deler knyttet til når nå året du skal ha gjester.

Velkommen gjør det enklere å komme sammen, ta vare på gleden, latteren og de små, gylne øyeblikk på en helt vanlig dag. En vakker og nyttig bok om det å ha gjester og få dem til å føle seg velkomne.

Eksempel fra boken:

Helstekt hjortefilet til 6 personer

1,5-2 kg hjortefilet, indre eller ytrefilet
Nøytral olje + smør til steking
Salt og pepper
Kvister av fersk timian

La fileten ligge fremme på kjøkkenbenken i ca 1 time til temperering før den stekes. Rens fileten for hinner og ben.
Varm nøytral olje i en stekepanne. Tilsett smør og la det bli nøttebrunt før fileten legges i. Brun raskt på alle kanter. Legg fileten over i ett ildfast fat. Dette kan gjøres i god tid før middagen skal serveres.
Varm stekeovnen til 150 grader. Dryss salt og pepper over kjøttet og legg over en kvist frisk timian på hver filet.
Stek i 10 - 20 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på kjøttet og om kjøttet er varmt, dvs settes i stekeovn rett etter at det er stekt i stekepanne eller om det ble stekt tidligere. Bruk ett steketermometer, da er du sikker på at kjøttet ikke blir for mye eller for lite stekt.

Stek til termometeret viser 60 - 62 grader. La kjøttet hvile ca 10. minutter før det skjæres opp.

Server med mandelpotet - og sellerimos, stekt sopp og grønnsaker.

Mandelpotet og sellerimos

Ca 2 kg mandelpoteter
3 skiver sellerirot
melk
3 ss smør
1-2 dl rømme eller creme fraiche
Salt og pepper

Skrell og del poteter og selleri. Kok møre i melk. Hell av mesteparten av melken, ta vare på resten og bruk til å spe med.
Tilsett smør og rømme/creme fraiche og mos/knus potetene. Spe med melk om nødvendig. Smak til med salt og pepper.

Wenche Andersen

Wenche Andersen er kjent for de fleste i Norge som TV2-kokken som i mer enn ti år har laget mat på direkten. I tillegg har hun lang erfaring og mye kunnskap om hva som ellers må til for at folk skal føle seg vel og velkomne. Med seg i denne boken har hun fotografen Anne Manglerud, spesialist på mat og interiør, og en kreativ og spennende stylist, Birgitta Roald.

Boka har en veiledende pris på kr 328,- og kommer ut i bokhandel i disse dager.
Boka kan kjøpes over nett på www.boksenteret.no.
Boka kan også kjøpes på www.bokkilden.no.
Utgiver: Boksenteret
Innb: Innbundet.
Språk: Bokmål.
Forfatter: Wenche Andersen




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:961


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!