Gå til forsiden av matoppskrift.no

Vi elsker kyllingwok

Oppdatert: 24.01.2008 Publisert: 24.01.2008 Tema: Kylling Forfatter: Fotograf: Astrid Hals, Lisa Westgaard, Lisa Westgaard, Alf Børjesson




Visste du at 4 av 5 nordmenn er begeistret for kyllingwok? Den mest vanlige måten å tilberede kyllingen på er faktisk å steke den i en wok sammen med fargerike grønnsaker. Det er særlig kvinner som foretrekker å tilberede kyllingen på denne måten fordi det både er magert og godt. Her har vi plukket ut noen gode wokretter vi håper faller i smak.

Oppskriftene er til 4 personer om ikke annet er oppgitt.

Fargerik wok med kylling

4 stk. kyllingfilet
½ ts salt
¼ ts pepper
1 stk. løk
3 stk. gulrot
1 stk. brokkoli
ca. 200 g hodekål
1 pk. frisk babymais
1 stk. rød chili
ca. 10 stk. frisk grønn asparges
1 stk. grønn paprika
1 stk. rød paprika
ca. 50 g sukkererter (kan sløyfes)
ca. 2 dl bønnespirer (kan sløyfes)

Begynn med å skjære kjøttet i strimler.
Skjær løken først i båter og del dem på midten, slik at det blir flak. Gulrøttene skjæres enkelt og greit i tynne skiver. Chilien kan også skjæres i tynne ringer. Del brokkolien til små buketter. Det meste av stilken kan også brukes. Skrell den først og skjær den så opp i tynne skiver. Kål er kjempegodt i wok og er aller best når den er finsnittet i ikke alt for lange strimler. Minimaisen bør deles i to eller mer, og aspargesen bør skrelles forsiktig og deles i 3-4 biter. Skjær paprikaen i passe store flak eller strimler. Sukkerertene kan være hele eller deles i to om de er lange.

Ha olje i en wok og la den bli varm. Ha i kjøttet og bruk to stekeredskaper for å røre kjøttet raskt rundt i pannen til kjøttet er jevnt hvitt. Tilsett salt og pepper. Fordi dette er en stor porsjon bør kjøttet tas opp mens grønnsakene stekes. Tilsett grønnsakene i pannen rangert etter hvor lang steketid de trenger for å bli møre. Ha så kjøttet tilbake i pannen og stek videre et par minutter til kjøttet er stekt igjennom og grønnsakene er møre.

Server med kokt pasta eller nudler.

Vil du ha mer asiatisk smak på maten kan du tilsette litt soyasaus og østerssaus. For å variere smaken ved senere anledninger er det greit å ha en flaske søt soyasaus eller søt chilisaus for hånden. Disse sausene kan hver enkelt tilsette maten etter behov - nesten som å drysse på litt ekstra salt og pepper.

Sechuankylling

5 stk. kyllingfilet
2 stk. rød paprika
½ stk. grønn squash
6 stk. frisk sjampinjong
2 stk. gulrot
1 stk. løk
100 g sukkererter eller grønne bønner
½ stk. purre
1 dl cashewnøtter (kan sløyfes)

Sechuansaus:
3 dl hønsebuljong (utblandet)
½ dl soyasaus
2 ss søt soyasaus (kecap manis)
1 ss chilipasta (sambal oelek)
1 ss revet frisk ingefær
1 båt presset hvitløk
1 ss potetmel
salt og sukker etter smak

Skjær kyllingfiletene i biter og grønnsakene i litt store biter. Varm olje i en wok eller en egnet panne. Stek kjøttet mens det stadig vendes rundt. Når kjøttet er hvitt tilsettes grønnsakene. Fres alt sammen et par minutter.

Hell over hønsebuljong. Tilsett soyasaus, ketjap manis, revet ingefær, hvitløk og chilipasta. Jevn med potetmel utrørt i kaldt vann. Smak eventuelt til med salt og sukker. Dryss cashewnøtter over retten før servering.

Serveres med ris.

Pad Piew Hwan Gai (Sur-søt kyllingwok)

4 stk. kyllingfilet
3 ss hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper
4 båt hvitløk i tynne skiver
½ stk. slangeagurk i skiver
½ stk. blomkål i små buketter
2 stk. løk i store flak
4 stk. gulrot i skiver
2 stk. rød paprika i biter
2 stk. tomat i båter
ca. 3 ss sukker
ca. 2 ss tomatpuré
ca. 1 ½ ss eddik
ca. 1 ss potetmel
3 dl vann
ca. 1 ts fiskesaus (asiatisk) eller smak til med salt
evt. litt pepper

Skjær kyllingfiletene i strimler. Ha hvetemel, salt og pepper i en pose og tilsett kjøttet. Rist posen for å blande alt godt.

Varm olje i en wok og stek hvitløk og kyllingstrimler til kjøttet er jevnt hvitt. Tilsett grønnsaker og la dem frese med 1-2 minutter. Tilsett sukker og sammenrørt tomatpuré og eddik. Hell over vann og potetmelsjevning (potetmel rørt ut i vann). Varm opp til det koker, og trekk pannen fra platen. Smak til med fiskesaus (salt), pepper og eventuelt mer sukker eller eddik før servering. Spises med ris til.

Kyllingwok med nudler

2 porsjoner

2 stk. kyllingfilet i strimler
2 båt finhakket hvitløk
1 ts finhakket frisk ingefær
½ stk. finhakket rød chili
1 pose ferdig woksaus
1 bunt vårløk
½ stk. rød paprika
1 stk. gulrot
1 pk. nudler
½ ts pepper
ca. 2 ss olje til steking

Bland kyllingstrimler, hvitløk, ingefær og chili med halve posen med woksaus. Mariner i ca. 1/2 time. Skjær vårløk i ringer og paprika og gulrot i biter. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.

Fres kjøttet raskt (2-3 minutter) i olje på sterk varme i en panne. Ta ut kjøttet og fres grønnsakene. Bland de stekte kyllingstrimlene og nudlene forsiktig i til slutt. Tilsett resten av woksausen og smak til med pepper og evt. salt.

Marinert kylling i wok

1 porsjon

1 stk. kyllingfilet
olje til steking

Sur-søt marinade:
2 ss smeltet honning
2 ss vineddik
2 ss soyasaus
2 båt hvitløk
1 ts frisk ingefær

Wokgrønnsaker
½ stk. rød paprika
½ stk. squash
¼ stk. brokkoli
4 stk. frisk grønn asparges
¼ stk. fennikel
1 stk. gulrot
¼ stk. løk

Bland alle ingrediensene til marinaden.
Skjær kyllingfileten i tynne strimler og mariner kjøttet så lenge du har tid, gjerne over natten i kjøleskap.

Stek kjøttet raskt i en wok eller stekepanne med høye kanter. Ta opp kjøttet og stek grønnsakene til de er så vidt møre. Ha kjøttet tilbake i pannen og la alt bli varmt. Server med nudler, couscous eller ris. Søt chilisaus smaker godt til.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1258


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!