Gå til forsiden av matoppskrift.no

Vi spiser mer og mer yoghurt

Oppdatert: 01.09.2014 Publisert: 29.08.2014 Tema: Melkemat Forfatter: Fotograf: melk.no Kilder: melk.no
Nordmenn spiser mer og mer yoghurt. Og med det gode utvalget vi har nå i yoghurt er det gledelig at både de med og uten sukker øker, og særlig de med lite sukker. Opplysningskontoret for meieriprodukter har tall på at vi spiste 3,6 % mer yoghurt per capita første halvår 2014 sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.
Det er kun drikkeyoghurt som viser nedgang i forbruket. De andre kategoriene av yoghurt øker stadig i forbruk. Vi spiser ikke kun de norske variantene – salg av importerte varianter økte med nesten 8 % sammenlignet med første halvår 2013.

Yoghurt naturell stadig mer populær

Nordmenn har lagt sin elsk på yoghurt naturell og vi spiser stadig mer av denne varianten. Sammenlignet med første halvår i fjor økte forbruket med 14 % per capita. -Forbruket av denne varianten har hatt en jevn økning de siste årene. Ser vi fem år tilbake i tid til, første halvår 2010, spiste hver nordmann 0,36 kilo yoghurt naturell mot 0,61 kilo i dag. Dette gir en økning på nesten 70 %, sier Steen Nøding i Melk.no.

Større fokus på helse blant forbrukere

-Populariteten av yoghurt generelt har nok en sammenheng med at det over tid har kommet flere alternativer på det norske markedet. Flere av de nye produktene som kommer på markedet har også et lavere innhold av sukker. Produktutviklingen går i retning av sunnere yoghurtvarianter, forteller ernæringsfysiologen. Det er spesielt stor økning i salget av skyr og yoghurt naturell, hvor i sistnevnte kategori også mye av den greske yoghurten er inkludert. -Ved å spise yoghurt får man i seg mange viktige næringsstoffer som proteiner, kalsium, jod, fosfor, B12 og B2, forteller ernæringsfysiologen.

Økning i salget av barneyoghurt

Yoghurt er blant de matvarene som har fått ufortjent oppmerksomhet som en av sukkerverstingene. Mange er ikke klar over at yoghurtvariantene som er spesielt beregnet på barn ofte inneholder mindre, og ikke mer, tilsatt sukker enn de som er beregnet på voksne, forklarer Steen Nøding i Melk.no. I første halvår av 2014 har salget av barneyoghurt steget med 6 % per capita, sammenlignet med samme periode i fjor.
-For å sikre kalsiuminntaket er det viktig for både barn og voksne å få i seg tre porsjoner med meieriprodukter daglig. Ett lite beger yoghurt kan med fordel inngå som en av disse tre porsjonene, også for barna, forklarer ernæringsfysiologen i Melk.no. Kalsium er viktig for utviklingen og vedlikeholdet av skjelettet.

Utviklingen blant andre meieriprodukter

De fleste andre meieriproduktene har en oppgang dette halvåret. Det gjelder både ost, rømme og norsk smør. Melkeforbruket har en liten nedgang, men vi har tatt ekstra lett melk til våre hjerter. Denne varianten fortsetter som tidligere sin positive trend og øker med nesten 10 % per capita. Kombinasjonen av lite fett og tilsatt vitamin D ser ut til å være populært. Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er et merkenøytralt kompetansesenter for melk og meieriprodukter. Vi ønsker å bidra til økt bevissthet og kunnskap om kosthold og ernæring, samtidig som vi skal være en inspirasjonskilde til matglede i hverdagen. For mer informasjon, se www.melk.no

Se sammenlignende liste over yoghurter i Norge:
Yoghurt produktsammenligning levert av www.matoppskrift.no

Og en oversikt over gode oppskrifter med yoghurt.
Oppskrifter med yoghurt levert av www.matoppskrift.no
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2960

Aktuelle oppskrifter

Prøv også Mango Lassi  søt yoghurtdrikk.
Mango Lassi søt yog...
Prøv også Barnas sunne yoghurtis.
Barnas sunne yoghurt...
Prøv også Frisk gulrotyoghurt.
Frisk gulrotyoghurt...


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!