Gå til forsiden av matoppskrift.no

Ville smaker på viltkurs

Oppdatert: 27.02.2008 Publisert: 27.02.2008 Tema: Vilt Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen




Opplæringskontoret i Vest Agder arrangerer flere kurs for kokkelærlinger og servitørlærlinger. Vi var så heldige å få være gjester på ett av kursene hvor menyen besto av viltkjøtt i flere varianter.

Det er opplæringskontoret i samarbeid med Hotell Caledonien og de bedrifter som har lærlinger, som arrangerer dette. Kurset holdes på det store kjøkkenet på caledonien og går over en hel dag.
Her får servitør lærlingene kurs i viner til vilt, informasjon om borddekking, servering osv.
Kokkelærlingene får lære om flåing, oppdeling, tilbereding og anretning av vilt, både fugl og dyr.

Meny og maten

Vi som var gjester ble delt inn i 4 bord som da fikk spise forskjellig meny komponert av de respektive gruppene med kokkelærlinger og servitører. Det ble servert en 3 retters meny som skulle inneholde fugl og vilt.

Vår gruppe med lærlinger og elever bestod av:
Kokkelærlingene Kjetil B Pettersen, Odd Andreas Fagerheim og Linn Marita Mallasvik
servitør elevene Siw Renate Lie og Ann-Therese Fagerheim

Vår meny besto av følgende:

Forrett
Farsert vaktel med marinert friseesalat og potetchips

Hovedrett
Vilttallerken (ytrefilet reinsdyr, fasan, rype) med gulrottimball, kålrotcanneloni, stekt sopp, viltsaus og potetpuré.

Dessert
Sjokoladefromasj og multekrem

Viner som ble servert var
Forrett: Brown Brothers Chenin Blanc 2007
Hovedrett: Ortas Côtes du Rhône Villages 2006
Dessert; Ch. septy 2002

Dette er alle viner I overkant av 100 kr og passet utmerket sammen med rettene. Dessertvinen er ypperlig til sjokolade!

Maten smakte ypperlig og det var lite å utsette på den. Forretten var kanskje litt mektig i forhold til hovedrett. Hovedretten hadde ett utrolig mørt og perfekt stekt reinsdyrkjøtt, samt artig tilbehør. Og til desserten er det kanskje litt kollisjon mellom sjokoladefromasj og multekrem, selv om begge 2 smaker nydelig.
Servitørene gjorde en flott jobb også det med tanke på at de fortsatt gikk på skolen.

Kurs og opplevelser

Kokke og servitør lærlinger har gjennom sin læretid, samt tiden på skolen, tilbud om å være med på flere kurs og opplevelser
Caledonien har holdt flere av disse som viltkurset, lam, smørbrød. Andre kurs er vin og brennevin, slakting hos Jens Eide, fisk og filetering hos Fiskeeksperten reinhartsen, frukt og grønnsakskurs på Hotel Norge, sjokoladekurs, menyplanlegging, samt flere tilstelninger rundt forbi med masse god mat og drikke.

Flere bilder fra viltkvelden

Fotograf Knut Pettersen






Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1281


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!