Gå til forsiden av matoppskrift.no

Vincent de Marca 2005

Oppdatertdato: 01.08.2006 Publisert først: 01.08.2006 Tema: Rødvin Forfatter:


Enkelt valg til lett grillmat

Det forrige polslippet bød på flere gode og rimelige viner. Bedre vin til under 80 kroner enn Vincent de Marca 2005 må du lete lenge etter.

Vinen går godt til en rekke lette kjøttretter. Om du ikke har ryddet inn grillen kan vi trygt anbefale denne. Konsentrasjonen og smaken er kanskje ikke kraftig nok til de kraftigste sausene og de mest intense pepperbiffene, men ren grillmat uten det tyngste tilbehøret greier den fint. Vi prøvde den til grillet kyllingbryst med bakt tomat og grillspyd med mais, sopp, squash, paprika, aubergine og oliven. Perfekt.

Vinen har mørk blårød rød farge og flott duft av mørke bær og krydder med hint av karamell og anis. Smaken er saftig og fruktig. Dette er en godt strukturert vin med gode tanniner og en fruktig og rund finish.

Kooperativet som produserer vinen, Les Vignobles du Riversaltais, henter druer fra 700 bønder med til sammen 3000 hektar vinmarker i solfylte Languedoc-Rousillon i Sør-Frankrike. Dette området strekker seg fra grensen mot Spania i vest til Rhone i øst, og er for eksempel fem ganger større enn alle vinmarkene i Australia sammenlagt.

Mangfoldet i Languedoc-Roussillon er, ifølge produsenten, noe av det som muliggjør deres brede produktspekter. Les Vignobles du Riversaltes er et av de store firmaene i Laguedoc-Roussillon og har investert store summer både i jord, teknikk og utstyr. Totalt produserer de omlag fire og en halv millioner flasker i året.

Smak og behag: Navn: Vincent de Marca 2005
Land/distrikt: Frankrike/Languedoc-Roussillon
Produsent: Les Vignobles du Riversaltais
Varenummer: 15331 (testutvalg)
Pris: 79,80
Alkoholstyrke: 13%
Druer: 50% Syrah, 40% Granache, 10% Carignan
Karakteristikk: Mørk blårød rød farge. Flott duft av mørke bær og krydder med hint av karamell og anis. Saftig og fruktig smak. Godt strukturert vin, gode tanniner, fruktig og rund finish.
Passer godt til: Fugl, rødt og hvitt kjøtt. Går godt til lett grillmat.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:885

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.