Gå til forsiden av matoppskrift.no

Zenato Valpolicella Classico Superiore 2007

Oppdatert: 05.03.2010 Publisert: 05.03.2010 Tema: Rødvin Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen




God vin til kylling og torsk

En fin vin til kylling fikk vi prøvd her om dagen, nemlig Zenato Valpolicella Classico Superiore 2007. Dette er en vin som koster litt, men er absolutt verd pengene. Det er en ganske lett vin som gjør seg godt til kylling og andre lette retter av kjøtt og faktisk til torsk. Det med torsken prøvde jeg dagen før og denne er skikkelig god i sammen med fisk. Forandrer smak i munnen da.

Maten vi spiste

Jeg prøvde først vinen til en fiskemiddag med lettsaltet torsk. Dette passet den fint til

Kyllingretten vi hadde neste dag var stekte fileter med pesto og pasta. Dette er en enkel rett som jeg ofte lager, og kyllingfiletene er snadder etter 20 min i stekeovnen, penslet med krydder. Under er våre betraktninger til denne maten.

Zenato Valpolicella Classico Superiore 2007

En lett og enkel vin med en dyp rød farge. Har bær i lukt og smak, kirsebær eller solbær. Det er ikke så mye ettersmak men vinen er ellers fint balansert(hva nå det enn betyr), men det står på vinsmakingsskjemaene våre.
Vinen er så lett at den passer til lett kjøtt, men var en innernier til torsken, bare prøv!
Ellers er dette en vin som bør drikkes opp under maten, da den etterpå ikke er så mye å skryte av.

Unødvendige fakta

Under diskusjonen kom det frem at dette var en pen vin. Vi kommer ikke til å legge dette som kriterium men som en kombinasjon av fargene i vinen fremstår den som en pen vin.
Vi kom og inn på lukten av denne. Det er ikke så godt å definere lukt her, men solbær og kirsebær ble nevnt. Men som en av oss sa: Den lukter vin!
Smaken har og hint av vanilje + disse berømte bærene. Ganske fruktig med litt syrlighet.

I forbindelse med at oss glade amatører blir mer og mer bevandret i vinverdenen, så innfører vi noen nye karakteristikker av vinene:
Sjurhet på tunga: Beskrivelse av tanninene. Mye sjurhet betyr mange tanniner.
Henger på glasset: Når en roterer vinen i glasset er dette hvor lenge den henger på siden. Har med fylde og alkohol å gjøre.
Peiskosfaktor: Her sier det seg selv. 1 til 6. Også populært kalt "sjekke faktor" blant de som er modus for det.


Fakta

Sakset fra vinmonopolet og vårt testpanel

Navn: Valpolicella Classico Superiore 2007
Pris: Kr 135,90 for en helflaske
Varenummer: 34688
Varetype: Rødvin
Utvalg: Grunnsortiment
Land/distrikt: Italia, Veneto
Råstoff: 80% Corvina, 10% Rondinella, 5% Sangiovese, 5% Molinara
Alkohol 13,5 % vol
Sukker: 1,9 g/l
Syre: 5,0 g/l
Lagring: 8-12 MD Lagring i eikeliggere (33-50 HL), 3-6 MD flaskemodning før salg
Lagringsgrad: Konsumferdig, men kan og oppbevares
Produsent: Zenato
Konklusjon: Nydelig rødvin til torsk og hvitt kjøtt.
Sjurhet på tunga: Ja
Henger på glasset: Litt
Peiskosfaktor: 2

Om vårt testpanel

Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld.

Fakta
  • Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. 2 med faglig bakgrunn innen mat og drikke, samt en kokk ved enkelte anledninger.
  • Vi tester vinene "live", dvs. Vi koser oss med vin og ofte mat til. Ikke som del av en vinsmaking med mange forskjellige viner.
  • Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
  • Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget.
  • Vi prøver og nyheter når det er noe interessant
  • Vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
  • Vi prøver å smake viner med folkelig smak, som dekker det meste av befolkningen og våre lesere
  • De som synes vi er for lite sofistikerte kan bruke andre medier
  • Vi kjøper vanligvis vinene selv.
  • Vi spytter ikke ut vinene
  • Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet, både seriøse og litt useriøse.





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1834


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!