Info om Reisamat AS

Generell info.

Besøk Reisamat ASReisa lager og selger matprodukter av høyeste kvalitet basert på lokale tradisjoner, lokale råvarer og lokale krefter fra Nordreisa i Nord-Troms.

Reisa henter friske råvarer fra hav, elv, skog, vidde – fra innmark og utmark. Enten vi følger gamle tradisjoner eller lager kulinariske nyvinninger som molte- og kreklingsirup, tilbereder vi maten med omtanke og respekt for den naturlige smak. Men naturlig smak trenger tid – og tid er en uunnværlig ingrediens i all mat som smaker slik som mat fra Reisa. Reisa står for matopplevelser og matkultur.

Lokale delikatesser som Reisa leverer:

  • Reisa Tyttebærsirup
  • Reisa Blåbærsirup
  • Reisa Moltesirup
  • Reisa Kreklingsirup
  • Reisa Moltegelé
  • Reisa Kreklinggelé
  • Fenalår
  • Hjemmelaget lammerull
  • Reisasnabb
  • Røket laks
  • Spekelaks
  • Lettsaltet laks
  • Reisabrød (halvstekt)
Reisa leverer originale gavepakninger med kjøtt, laks, sirup, gelé og brød i ulike størrelser og med ulikt innhold. Skrinene og stampene har lange tradisjoner i Nordreisa, og er laget av rustikke naturmaterialer som furu og hamp.

Bruksområder

Stekt fisk:
Fiskefilèt stekes på panne, legges på bakepapir. Hell litt sirup på hvert fiskestykke, grilles i stekeovn.
Passer spesielt til fastfisk som steinbit, marulk osv.
Kan også brukes til lutefisk isteden for vanlig sirup.

Kjøtt:
Stek av vilt, røkt sv.kam: hell litt sirup over steken de siste 10 min av steketiden, dette vil gi en fin, glassert overflate.
Koteletter av lam og svin kan også med fordel glasseres med sirup, hell da litt sirup over kotelettene på slutten av steketiden.
Stek rypebryst i smør, la de hvile litt, ha litt krekling sirup over og grill det ovn, nydelig.
Også meget god til spekemat, bruk, den som dipp.

Saus:
Ha 1ss sirup pr. liter fløte/rømmesaus, mer dersom du ønsker en søtere saus.
Passer spesielt godt til vilt som rype, storfugl, rein og hjort.
Dressing: 1 del kreklingsirup- 4 deler olje.
Marinade: Erstatt rødvin med kreklingsirup, spesielt godt til vilt og hvalkjøtt.

Grønnsaker:
Kokte rotgrønnsaker ”surres” med sirup på varm plate slik at sirupen setter seg litt.
Slike grønnsaker egner seg utrolig godt til vilt og kokt og røkt kjøtt.
Stekt løk blir spesielt god med litt sirup i på slutten av steketiden.

Dessert:
Sirup brukes som saus til riskrem, iskrem, fromasj og alle puddinger.
Spesielt velsmakende til varme multer og/ eller andre bærsorter.
Bærene varmes i en stålkasserolle, sirup helles over, tilsmakes etter hvor søt du ønsker desserten. Smak og prøv deg frem ! Serveres sammen med god vaniljeis.
Bærene kan også serveres med vaniljesaus eller fløtekrem.
Litt sirup på blåmuggoster smaker fortreffelig.

Annet:
Sirupene passer veldig godt til pannekaker og vafler, enten sammen med friske bær, eller bare med sirup på.
Krekling- og moltesirup kan gjerne brukes til kake- og brødbaking, som en smakserstatning til vanlig sirup.
Sirupene kan også brukes i fruktsupper, til punsj og drinkmiksing.

Sirupene er som all mat fra naturen smakfull, så gi deg tid til å prøve deg frem.

Det er bare fantasien som setter begrensninger !

Legg inn kommentar gjennom facebook

Karakter og besøk
Besøk: 5648.
Karakter er 5 poeng
Satt av 3 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6


NØKKEL FAKTA FOR
Reisamat AS

HJEMMESIDE
Mailadresse
post@reisa.no
Post adresse
Solbakken 15
Postnr
9151
Poststed
Sørkjosen
Fylke
Troms
Telefon
90165144
Kategori
Frukt/bær
Underkategori
Lokalprodusent
Sist oppdatert dato
13.07.2012



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!