Info om Tamt og Vilt

Generell info.

Besøk Tamt og ViltTamt og Vilt er en bedrift som prøver å holde på tradisjonene i Hallingdal.

Me set gode råvarer som en betingelse for gode produkt. Dei fleste råvarene kjem frå bygda eller områda rundt. To av bøndane i bygda leverer storfekjøt. Flatbrød er lokalprodusert.
Brød bakar me sjølve.

-Spikjematen vert laga på gamlemåten og treng lang modning for å bli skikkeleg spikje. DÅ kjem den gode smaken fram.
-Varmrøykt kjøt og fisk røykast på gamlemåten og kjem nyrøykt på bordet.

Alle slakt kan leverast ferdig oppdelte og pakka. Vi kvernar kjøt til kjøtdeig og lagar kjøtfarse.
Leigeskjering og hakking/kverning/pakking av godkjente råvarer.

Foredla produkt:
Vi produserer og har på lager:
Spikjepølser av elg, rein, hjort, storfe, sau.
Spikjekjøt av elg, rein, hjort, storfe og hest. Spikjeflesk av gris.
Varmrøykt kjøt av elg, rein, hjort og storfe.

Alle produkt blir produsert i vår bedrift i Hemsedal. Alle varmrøykte produkt røykast den dagen det skal nyttast. Spikjematen vert modna over lang tid, på gamlemåten. Alt tilbehør er dagsferskt.
Vi leverer produkt til reiselivsbedrifter i Hemsedal og Hallingdal. Der representerer desse produkta ein del av den lokalproduserte maten.

Vi leverer og mat til fastbuande og tilreisande i Hemsedal og Hallingdal.

Elg:
Elgkjøtet kjem frå bygda. Sesongen er september/oktober. Elles i året kan vi levere frossent elgkjøt, Vi foredlar elg til: varmrøykt kjøt, gravakjøt, spikjekjøt og elgpølse.

Reinsdyr:
Reinen kjem frå tamreinlag. Sesongen er desember. Då kan me levere ½ og 1/1 skakt. Elles i året leverer vi frossent reinskjøt,
Vi foredlar rein til: varmrøykt kjøt, spikjekjøt og reinsdyrpølse.

Storfe:
½ og 1/1 slakt kan skaffes av ulike feraser. Vi foredlar storfe til: spikjekjøt, gravakjøt og spikjepølser.

Sau/lam:
½ og 1/1 slakt direkte frå fjellbeite i Hemsedal. Sesongen er september/oktober.

Alle slakt kan leverast ferdig oppdelte og pakka. Vi kvernar kjøt til kjøtdeig og lagar kjøtfarse

Catering

Spikjimaten som smelter på tunga
Catering med spikjekjøt og spikjepølser, bl.a:
-Spikjepølser laga tå storfe og storvilt
-Spikjekjøt laga tå elg, rein og hjort
-Potetsalat m/rømme
-Eggerøre
-Grøn, frisk salat m/vinagrette
-Fersk rumme, naturell og m/tyttebær
-Urtebrød, loff, flatbrød og smør

Me kan og levere delar av catringen eller etter kunden sitt ynskje.

Varmrøykt fisk og vilt, naturen på sitt beste..
Catering med varmrøykte og grava produkt, bl.a:
-Fjellørret, gjedde, laks, sjøørret, sik og røye
-Elg, hjort og rein
-Potetsalat m/rømme
-Potetsalat m/vinagrette
-Tomatsalat m/fetaost
-Waldorfsalat
-Eggerøre
-Fersk rømme m/urter og tyttebær
-Urtebrød, loff, flatbrød og smør

Legg inn kommentar gjennom facebook

Karakter og besøk
Besøk: 7270.
Karakter er 3 poeng
Satt av 1 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6


NØKKEL FAKTA FOR
Tamt og Vilt

HJEMMESIDE
Mailadresse
post@tamtogvilt.no
Post adresse
Tamt og Vilt
Poststed
Hemsedal
Fylke
Buskerud
Telefon
32060155
Kategori
Kjøtt
Underkategori
Lokalprodusent
Sist oppdatert dato
04.07.2012



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!