Chili, rød

Bilde av Chili, rød.

Fakta om ingrediensen.

Rød chili er den mest vanlige varianten som finnes på markedet. Styrken er medium. Lengden vil variere noe etter sesong, men er på ca 10-15 cm. Chili kommer opprinnelig fra Sør Amerika, men dyrkes i dag i Asia, Afrika og deler av Europa. Chili tilhører samme plantefamilie som paprika, men innholdet av et stoff kalt capsaicin er 30 ganger så høyt som i paprika, og dette medfører høyst ulik anvendelse av produktene. Det er dette stoffet som gir chili sin karakteristiske meget sterke smak. Heten sitter i stilken før chilien blir høstet. Når chilien høstes renner væsken ned i membranen og fordeler seg ut i frøene og på innsiden av chilien. Smaken er gjerne sterkest hos de mindre typene chili, mens de lengre og større variantene kan være noe mildere. Chili er ofte spissformet i fasong, men kan variere mye i lengde, farge og styrke. I umoden tilstand er alle chili grønne, men noen skifter farge ved modenhet til rød, rødgul eller gul. Det finnes veldig mange forskjellige varianter av chili som selges ferskt, tørket eller røkt.

Bruksområde for Chili, rød.

Før bruk fjernes chiliens stilk og frø og deretter kan den kuttes i tynne skiver som kan brukes rå i gryter, fylles, stekes lett eller forvelles til bruk i mange typer meksikanske eller italienske retter. Chili kan gjerne brukes til taco eller på pizza, men husk at det har en sterk nesten brennende smak. Den kan også brukes som krydder og tas hele med i gryteretter, men bør da tas ut før servering.
NÆRINGSINNHOLD
100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 149 kilojoule
Kcal 35 kilokalorier
Protein 1.9 gram
Karbo 5.3 gram
Sukker 5.3 gram
Kostfiber 1.5 gram
Fett 0.4 gram
Mettet fett 0 gram

Notat
Innlagt/oppdatert dato
13.06.2016
Hovedgruppe
Grønnsaker og grønnsaksprodukter
Undergruppe
Grønnsaker rå
Kilde til Næringsdata
Fotograf
Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Karakter (Snitt)
4,36 poeng satt av 28 brukere.
Besøk
14156
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6












Noen anbefalte oppskrifter som bruker Rød chili som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Thailandsk kyllingsuppe(Tom Ka Gai)4.897,726,366,333,54,25
Kjetils beste bacalao4.1106,063,3410,757,626,33
Wok med scampi3.8103,551,678,4213,117,44
Pasta penne med pesto og kylling4193,958,1715,2314,238,99
Burritos3.9105,293,656,5410,355,3
Falafel 13.7145,8645,5120,174,69
Szechuan kylling5.4269,3220,4612,567,89,86
Vegetarisk couscous4.2104,962,163,8316,283,2
Kokos-kyllingsuppe4.2183,8217,164,721,984,52
Kyllingkjøttboller med spinatpasta5159,6712,199,251,148,22
Honning- og sesamglasert kalkunbryst med appelsins5135,56,9312,164,529,79
Thailandsk oksehalesuppe4.8102,998,174,972,213,86
Lammecarre med ovnsbakte grønnsaker4.393,515,335,215,556,14
Spenstige lammeskanker4.3110,775,7911,741,829,17
Mole Poblano De Guajolote4.8135,336,1115,693,8511,96




Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Chili, rød med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Sukkerbete - hvitbete, kokte18443,970,181,687,96
Bitter melon71,12170,1713,7
Aubergine, rå84200,11,12,5
Pastinakk, rå272650,61,711,2
Chili, Hungarian wax12128,910,410,86,68
Sjalottløk, rå100240,21,53,3
Chayote7818,640,10,82,8
Rabarbra, rå85200,20,91,9
Brokkoli, med stilk, uspesifisert, rå123290,33,22
Taro468111,850,21,522,36
Okra12930,830,127
Bifftomat61140,201
Vårløk137320,42,34
Spisskål, rå77180,32,10,9
Mais, norsk, rå357851,73,212,6

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.