Halloumi, ost

Bilde av Halloumi, ost.

Fakta om ingrediensen.

Halloumi er en ferskost som kommer fra Kypros og er laget av pasteurisert ku-, geit- og fåremelk. Denne osten har sin opprinnelse flere hundre år tilbake og fremstilles ved at ostemassen varmes opp i vann før den knas og kjevles ut. Siden skjæres osten opp i passende blokker og legges i saltlake en periode før pakking. Løpen som benyttes under fremstillingen er vegetabilsk.

Bruksområde for Halloumi, ost.

Denne osten anvendes først og fremst som tilbehør. Halloumi har en spesiell egenskap som gjør at den kan grilles rett på risten uten at den renner eller mister fasongen. Den kan også brukes i en salat, skåret i terninger eller som snacks til aperitiff.
Innlagt/oppdatert dato
03.11.2016
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Ferskost
Kilde til Næringsdata
Fotograf
Oluf Lorentsen
Karakter (Snitt)
3 poeng satt av 1 brukere.
Besøk
252
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6





NÆRINGSINNHOLD
100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1305 kilojoule
Kcal 314 kilokalorier
Protein 23.9 gram
Karbo 1.7 gram
Sukker 1.7 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 23.5 gram
Mettet fett 16.6 gram




Kommenter med hjelp av Facebook


Noen anbefalte oppskrifter som bruker Halloumi som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Stekt halloumi med hvitløk2597,3260,8610,631,712,13
Lammekoteletter med halloumi - og aubergineruller3161,2812,210,551,6711,22

Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Halloumi, ost med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.