Gå til forsiden av matoppskrift.no



Kalkun

Bilde av Kalkun.

Fakta om ingrediensen.

Stor fugl som brukes mye i engelskspråkelige land og da særlig til jul. I dag er den vanlig festmat i forbindelse med jul og nyttår hos mange nordmenn. Kalkun er vårt aller magreste kjøttslag. Brystfileten inneholder bare 0,5 g fett pr. 100 g råvare. Størrelsen er fra ett par kilo og oppover til 6-8 kg. Er litt tørr i kjøttet.

NÆRINGSINNHOLD
100 gr inneholder.
DataMengdeEnhet
Kj559Kj
Kcal133Kcal
Protein21,6gr
Karbo0gr
Sukker0gr
Kostfiber0gr
Fett5,2gr
Mettet fett1,7gr

Notat
Innlagt/oppdatert dato
11.04.2012
Hovedgruppe
Hvitt kjøtt
Undergruppe
Kalkun
Karakter (Snitt)
5,82 poeng satt av 33 brukere.
Besøk
7467
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6






Kilde til Næringsdata
Skriv inn mengde i gram.
gr inneholder.






Bruksområde for Kalkun.

Stekes gjerne i ovn hel, men og i salat osv. De siste årene har det kommet bearbeidede produkter av kalkun, eksempelvis pålegg av kalkun, kalkunfilet, marinert kalkunbryst, kalkunschnitzler, kalkunfrikadeller, pølser og kjøttpudding.

Kommenter med hjelp av Facebook


Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Kalkun med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!