Kalkun

Bilde av Kalkun.

Fakta om ingrediensen.

Stor fugl som brukes mye i engelskspråkelige land og da særlig til jul. I dag er den vanlig festmat i forbindelse med jul og nyttår hos mange nordmenn. Kalkun er vårt aller magreste kjøttslag. Brystfileten inneholder bare 0,5 g fett pr. 100 g råvare. Størrelsen er fra ett par kilo og oppover til 6-8 kg. Er litt tørr i kjøttet.

Bruksområde for Kalkun.

Stekes gjerne i ovn hel, men og i salat osv. De siste årene har det kommet bearbeidede produkter av kalkun, eksempelvis pålegg av kalkun, kalkunfilet, marinert kalkunbryst, kalkunschnitzler, kalkunfrikadeller, pølser og kjøttpudding.
Innlagt/oppdatert dato
11.04.2012
Hovedgruppe
Hvitt kjøtt
Undergruppe
Kalkun
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
5,82 poeng satt av 33 brukere.
Besøk
7716
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6





NÆRINGSINNHOLD
100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 559 kilojoule
Kcal 133 kilokalorier
Protein 21.6 gram
Karbo 0 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 5.2 gram
Mettet fett 1.7 gram

Notat



Kommenter med hjelp av Facebook


Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Kalkun med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.