Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Karella, Karela, bitteragurk

Bilde av Karella, Karela, bitteragurk.

Kalorier og Næringsinnhold i Karella, Karela, bitteragurk

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 71 kilojoule
Kcal 17 kalorier
Protein 1 gram
Karbo 0.9 gram
Sukker gram
Kostfiber 2.8 gram
Fett 0.2 gram
Mettet fett gram

Fakta om Karella, Karela, bitteragurk.

Karella har ukjent opprinnelse, men dyrkes nå i Sydøst-Asia og andre tropiske deler av verden. Karella er navnet varehandelen bruker på denne grønnsaken, men den kalles også bitteragurk da dette navnet er det korrekte navnet. Karella er en viktig grønnsak i mange tropiske land. Den er 10 – 25 cm lang og ser ut som en spiss og litt krum agurk med sterkt knudret skall. Karella høstes umoden mens den er mørkegrønn. Når den er moden er den guloransje og fruktkjøttet er svampaktig. Fruktkjøttet er hvitt, og i midten har den en mengde gulbrune frø. Smaken er utpreget bitter.

Bruksområde for Karella, Karela, bitteragurk.

Karella deles på langs og det svampaktige vevet og frøene i midten skrapes ut. Deretter kan halvdelen brukes fylt som den er eller deles i skiver. Karella kan kokes, stekes eller bakes og brukes som tilbehør til fisk- eller kjøttretter. Brukes ofte fylt med kjøttfarse og bakt i ovn. Karella kan også brukes som pickles. For å redusere den bitre smaken kan man før bruk legge karella i saltvann en stund eller koke den noen minutter.
Innlagt/oppdatert dato
14.05.2007
Hovedgruppe
Grønnsaker og grønnsaksprodukter
Undergruppe
Grønnsaker rå
Kilde til Næringsdata
Fotograf
Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Karakter (Snitt)
5 poeng satt av 3 brukere.
Besøk
3907
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6














Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Karella, Karela, bitteragurk med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Reddik, norsk, rå68160,10,72,5
Løk, norsk, rå135320,11,15,7
Aubergine, rå84200,11,12,5
Mais, norsk, rå357851,73,212,6
Eskaroll salat5914,10,21,33,4
Tomat cherry, importert, rå71170,20,62,5
Søtpotet3398001,616,8
Persille, norsk, rå135320,43,11,6
Brødfrukt430,961030,231,0722,22
Asparges hvit117280,22,81,3
Endivesalat, rå55130,111
Mizuna5212,420,10,81,5
Agurk, norsk, rå44100,10,81,2
Spisskål, rå77180,32,10,9
Sjalottløk, rå100240,21,53,3

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.