Krekling

Bilde av Krekling.

Fakta om ingrediensen.

Krekling er en av våre mest hardføre planter, den vokser overalt, fra lavlandet og opp i høyden til 1700 meter o.h. Bladene er læraktige og vintergrønne og ligner barnåler. I august-september er bæra modne, og da er de glinsende og blåsvarte. Bæret er egentlig en steinfrukt, den inneholder mest saft og harde kjerner.

Det finnes to arter krekling. Vanlig krekling har enkjønnete blomster og setter relativt få bær. Den er vanligst i lavlandet og sør i landet. Fjellkrekling er tvekjønnet, gir ofte større bæravling enn vanlig krekling og er vanligst i fjellområdene og nordpå. Krekling har vært brukt til ulike formål, men er ikke av de mest verdsatte bærslagene hos oss.
(Kilde Bioforsk)


Bruksområde for Krekling.

Brukes til saft og som krydder til vilt.

Det var tidlig kjent at krekling skulle ha vanndrivende effekt og derfor kalles krekling ofte for pissbær eller migbær.

På kong Sverres tid (ca. 1190) ble krekling brukt som råstoff for vinproduksjon. I Troms og Finnmark skal det ha vært vanlig å blande krekling med kokt fiskelever til en grøtaktig masse som ble spist med skje eller på flatbrød. Krekling ble oppbevart i surmelk eller reinsdyrmelk til vinterbruk.
(Kilde: Bioforsk)
NÆRINGSINNHOLD
100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 158 kilojoule
Kcal 38 kilokalorier
Protein 0.3 gram
Karbo 5.3 gram
Sukker 5.3 gram
Kostfiber 5.6 gram
Fett 0.5 gram
Mettet fett 0.1 gram

Innlagt/oppdatert dato
13.06.2016
Hovedgruppe
Bær og bærprodukter
Undergruppe
Bær rå
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
4,32 poeng satt av 22 brukere.
Besøk
8052
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6












Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Krekling med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Solbær, rå2305511,37,6
Blokkebær2686300,614,3
Tyttebær, rå183440,60,77
Friste Jordbær144340,20,56,6
Rognebær1674000,76,3
Søndre Bjerkerud Nyplukket bringebær122290,41,13,2
Loganbær21050,190,31,513
Bærgården Østre Enger Økologisk Rips222531,21,26,9
Gojibær tørkede1500358,53,312,165,7
Bjørnebær, rå167400,51,44,9
Stikkelsbær, rå155370,60,85,4
Friste Bringebær122290,41,13,2
Bærgården Østre Enger Økologisk Bringebær122290,41,13,2
Aronia, svartsurbær, rå 210500,10,78,8
Friste Tyttebær182430,60,77

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.