Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pak choy (Stilkkål, bladkål)

Bilde av Pak choy (Stilkkål, bladkål).

Kalorier og Næringsinnhold i Pak choy (Stilkkål, bladkål)

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 54 kilojoule
Kcal 12.9 kalorier
Protein 1.5 gram
Karbo 1.2 gram
Sukker 1.2 gram
Kostfiber 1 gram
Fett 0.2 gram
Mettet fett 0 gram

Fakta om Pak choy (Stilkkål, bladkål).

Pak choy er en kålvekst som danner en bladrosett av 8 – 10 grønne blader, med en lang hvit stilk og hvite bladnerver. Den har flere navn, og kalles også for Paksoi, Bok choy og Tai tsai. Choy og tsai betyr ganske enkelt grønnsak på kinesisk. Utseendet minner om kinakål og mangold, men den er lengre og løsere enn kinakål, og skiller seg fra mangold ved at bladene er helt jevne og runde i ytterkant. Pak choy har en søt og mild smak, og brukes både som salat og kokt grønnsak.
Det finnes flere varianter av asiatiske kålvekster som likner på pak choy. Mini-pak choy blir ca 10 cm lang, ellers er utsende og anvendelse den samme som hos vanlig pak choy. Pak choy Shanghai er helt grønn, uten hvite stilker. Kai choi har lyse stilker med små bleke blader og kraftig smak som minner om sennep.
Kai lan har store grønne blader, som smaker bittert i rå tilstand, men mildt når de kokes. Tat soi er små grønne blader med hvit stilk. Smaken er mild og fin og den kan brukes som salat. Choisum har tynne runde stenger med ovale grønne blader og små gule blomster. Den smaker nesten likt som kål.


Bruksområde for Pak choy (Stilkkål, bladkål).

Både pak choy og andre asiatiske kålsorter er ypperlig til wok. Kan smørdampes, stekes eller kokes. Friske blader og sprø stengler kan også brukes i salat.
Innlagt/oppdatert dato
14.09.2015
Hovedgruppe
Grønnsaker og grønnsaksprodukter
Undergruppe
Grønnsaker rå
Kilde til Næringsdata
Fotograf
Knut Pettersen
Karakter (Snitt)
3,17 poeng satt av 6 brukere.
Besøk
8092
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6
















Noen anbefalte oppskrifter som bruker Pak choy som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Stekt ris spesial4.6129,935,955,8312,585,44
Vegetarwok 13.8118,022,35,4417,525,87
Skalldyrwok573,521,768,445,348,44
Blandede grønnsaker i østerssaus3.8145,831,274,1628,746,3
Biffwok4.5112,853,399,2710,669,2
Nudelsuppe med kylling og pak choy4.584,381,266,0411,913,67
Asiasuppe med agurk og chili426,20,943,091,174,68
Wok med pak choy og biff4134,073,597,1117,9410,37
Biff Creole449,171,516,462,0110,34
Ginataang Mackerel3190,3214,67,516,947,82
Vårruller med grønnsaksfyll2174,4210,64,0913,247,87
Kålsalat med marinert ost3125,328,784,685,969,01
Andebryst med blå ridderhatt359,532,57,820,7719,63
Terrine på svineknoke med tysk potetsalat3103,76,68,672,165,34
Laks i gryte på asiatisk vis3114,915,736,438,927,56






Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Pak choy (Stilkkål, bladkål) med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Tistelrot30171,930,151,5314,04
Scorsonerrot, Skorsonnerot308730,43,310,5
Stilkkål5412,90,21,52,18
Persille, norsk, rå135320,43,11,6
Gulbete206490,21,68,9
Rapidsalat, norsk, rå46110,21,40,3
Bindsalat68160,21,41,3
Paprika, rød, rå110260,20,84,2
Sellerirot, norsk, rå114270,31,62,8
Reddik, norsk, rå68160,10,72,5
Stjerneløk135320,11,15,7
Grønnkål, rå150360,73,32,2
Flower sprout150360,73,32,2
Brokkoli, med stilk, importert, rå124300,33,22,1
Vannkastanje1613800,97,4

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.