Pyntegresskar

Bilde av Pyntegresskar.

Fakta om ingrediensen.

Pyntegresskar er små gresskar som finnes i mange forskjellige farger og fasonger. De kan være runde eller avlange, flaskeformet, knudrete, stripete eller glatte. De er hvite, gule, oransje, røde eller grønne og ofte med to eller flere farger. De er ment til dekorasjon og pynt og ikke til å spise. Pyntegresskar kan oppbevares i romtemperatur veldig lenge, men vil etter hvert miste fargene og tørke ut. Gresskar har sin opprinnelse i Amerika og arkeologiske funn viser at indianerne dyrket gresskar 3 – 4000 år før Kristus. Gresskar finnes i mange forskjellige varianter, farger og størrelser. Noen er ganske små og andre kan bli opptil flere hundre kilo. Gresskar har et tykt, hardt skall som kan være glatt, knudret eller med langsgående riller. Fruktkjøttet er gult til oransje, fast og søtt.

Bruksområde for Pyntegresskar.

Gresskar brukes som kokt eller stekt grønnsak i gryteretter, supper og stuinger. Syltet gresskar er nydelig til kjøtt og fiskeretter. Gresskaret deles og skrelles, og det svampaktige vevet og kjernene i midten fjernes. Pyntegresskar brukes kun til dekorasjon.
NÆRINGSINNHOLD
100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 53 kilojoule
Kcal 12 kilokalorier
Protein 1 gram
Karbo 1.7 gram
Sukker 1 gram
Kostfiber 0.5 gram
Fett 0.1 gram
Mettet fett 0 gram

Notat
Innlagt/oppdatert dato
12.04.2012
Hovedgruppe
Grønnsaker og grønnsaksprodukter
Undergruppe
Grønnsaker rå
Kilde til Næringsdata
Fotograf
Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Karakter (Snitt)
5 poeng satt av 3 brukere.
Besøk
4324
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6












Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Pyntegresskar med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Mais, norsk, rå357851,73,212,6
Aubergine, rå84200,11,12,5
Paprika, grønn, rå88210,30,82,8
Yams470112,330,21,526,9
Vårløk137320,42,34
Brokkoli, med stilk, uspesifisert, rå123290,33,22
Gulrot, knaskegulrot, norsk, rå105250,10,74,2
Kinesisk hvitløk4861140,67,918,6
Tamarillo15136,080,481,953,7
Mizuna5212,420,10,81,5
Turbangresskar53120,111,7
Chili, Hungarian wax12128,910,410,86,68
Bønner, grønne, rå114270,11,73,4
Brødfrukt430,961030,231,0722,22
Plommetomater74180,20,72,5

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.