Eplekake med vaniljekrem

     Oppskriften er middels å tilberede Middels
     Oppskriften har fått 5 poeng i snitt fra dere av 6 mulige. 5 poeng (av max 6) i snitt fra 7 lesere

Ingredienser

Porsjoner
200grskåldede mandler
3stkegg
2dlsukker
3sshvetemel
100grsmør eller margarin
Ca 4,5stk storsyrlige epler
Ca 2,5sssmør eller margarin
3sssukker
1tskanel
2dlvaniljekrem
Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 238,674 356,49217,8 %
Fett: 14,45263,76 gr376,8 %Fett54,48 %
Protein: 4,2677,76 gr155,5 %Protein7,13 %
Karbo: 21,78397,55 gr132,5 %Karbo36,5 %
Fiber: 2,2340,70 gr135,7 %Fiber1,86 %
Mettet fett: 5,66103,31 gr516,6 %
Salt: 0,183,28 gr65,6 %
Hele oppskriften veier 1825,32 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.3,87 .-
Pris 1 porsjonerKr. 70,64 .-Se din tallerken
Pris pr stykkerKr 5,89.-Vis fullt næringsinnhold




Fremgangsmåte:



NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

1 porsjon gir ca 12 stykker

Mal mandlene på mandelkvern eller findel dem i en food processor eller hurtigmikser. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mandlene og hvetemelet. Rør smøret eller margarinen riktig myk og smidig. Bland mandel-melblandingen i eggedosisen vekselvis med smøret eller margarinen, litt om gangen.

Smør en ildfast form 22-24 cm i diameter, og strø den med knust kavring. Fyll røren i. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 C i 35-40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er stekt. La kaken bli kald.

Stikk ut kjernehuset og skrell eplene. Skjær eplene i tynne båter. Stek dem myke på svak varme i smør eller margarin. Legg eplebåtene opp på et flatt fat eller stekeplate. Bland sukker og kanel og dryss over.

Bruk ferdigkjøpt vaniljekrem eller lag krem av vaniljesauspulver. Følg anvisningen på pakken. Avkjøl kremen.

Stryk vaniljekrem på toppen av kaken. Lehh eplebåtene på i et pent mønster.

Varm eventuelt kaken i ca 5 minutter ved 150 C eller la den stå i mikrobølgeovn 1-2 minutter på full styrke før servering.


Del oppskriften på:

Følg meg på

Sett karakter på oppskriften

1 2 3 4 5 6


Fakta og kilder
Kilde:
Innlagt:
Kategori: Kaker
Diett/allergi: Ikke testet
Prøv en lignende oppskrift
Les mer om Bestemors Eplekake hos oss.
Les mer om Eplekake hos oss.

Klikk her for webversjonen av oppskriften.

Tjenesten er en del av klikk.no

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Finn meg på Google+.....