Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ål og pigghå i tomat- og safrangelé




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grlettrøkt ål, skinn- og benfri, kuttet i 2 cm terninger
250grlettrøkt pigghå, skinn og benfri, kuttet i 2 cm terninger
4stktomater, skåldet og kuttet i terninger
1sshakket frisk estragon
4dltomatjuice
2,5dlkraftig hvitvin
Ca 12stksafranfrø
8blad(er)gelatin , bløtlagt og smeltet
1sssalt
0,25tsnykvernet hvit pepper

Vinaigrette:

2stksjalottløk, skrelt og finhakket
2dlhvitvinseddik/1 dl kraftig hvitvin
2stktomater, skåldet og kuttet i terninger
1ssfinhakket frisk timian
6ssolivenolje
1tssalt
0,25tsnykvernet hvit pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ål og pigghå i tomat- og safrangelé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier101,17277,43Kcal
Protein5,0113,74gram
Karbohydrat1,644,50gram
Kostfiber0,792,17gram
Fett7,2719,94gram
Mettet fett1,393,81gram
Alkohol1,08 %
Salt1,524,16gram
Pris på oppskriftenKr 10,17Kr 27,89Kroner
Hele oppskriften veier2 194 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(forrett til 8 personer)

Kle en kakeform på 1 ½ liter eller lignende med kjøkkenfilm. Tomatjuice, hvitvin, estragon og safran has i en bolle. Den smeltede gelatinen røres forsiktig i. Legg et lag med pigghå og ål i bunnen av formen. Hell over tomatgelé slik at det dekker. Fortsett slik. Dekk med kjøkkenfilm på toppen. Avkjøl i 10-12 timer.

Lag vinaigrette: Sjalottløken, eddik, hvitvin og timian kokes i 2-3 minutter. Avkjøles. Rør så i oljen og tomatterningene. Ha i salt og pepper.

Når du anretter, skjær geléen med kjøkkenfilm på med et varmt knivblad. Ta av filmen etter at du har lagt geléen på tallerken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12715)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Forrett med Flower Sprout.Forrett med Flower Sprout.
Denne retten har 101,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flower Sprout med Iberisk pancetta.Flower Sprout med Iberisk pancetta.
Denne retten har 165,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.