Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Økologisk rabarbrasuppe med geitostkrem




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Suppen

8stang(stenger)rød rabarbra
4stkstjerneanis
10cmkanel
5stkgrønn kardemomme
Ca 125grbrunt sukker
1stkvaniljestang
1stklime
1litervann

Geitostkrem

100grøkologisk ferskost fra geit
50grhvit sjokolade
1dlkremfløte
2sssukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Økologisk rabarbrasuppe med geitostkrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier93,03438,96Kcal
Protein2,019,48gram
Karbohydrat10,9251,53gram
Kostfiber1,356,37gram
Fett4,2920,24gram
Mettet fett2,7212,83gram
Salt0,020,12gram
Pris på oppskriftenKr 4,99Kr 23,55Kroner
Hele oppskriften veier1 887 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Suppen
Kutt rabarbrastilkene grovt. Ta vare på de aller fineste delene av stenglene.
Disse fineste bitene kuttes i små fine biter av jevn størrelse. Kok de grovhakkede bitene sammen med vann, krydder og sukker, revet skall og saft fra limen.
Kok i ca 15 minutter.
Sil fra rabarbraen og krydderiet.
Smak om suppen er nok søt, hvis ikke tilsett mer sukker. Kok inn suppen til ca ½ liter.
Hell suppen over de små rabarbrabitene som du kuttet tidligere, sett til avkjøling.

Geitostkrem
Pisk fløten med sukkeret og tilsett osten.
Smelt sjokoladen og tilsett denne i en tynn stråle.
Sett kjølig
Ved servering fylles en skål med rabarbrasuppen, legg en stor skje med Geitostkrem midt i , Pynt med jordbær og fersk peppermynte

Oppskriften er utarbeidet av Siv Hilde Lillehaug, som del av det nasjonale pilotprosjeket ”Utvikling av økologisk geitehold”.
Prosjekteier er Fylkesmannen i Nordland og Økoringen Nordre Nordland har prosjektledelsen.
Les mer om prosjektet på http://www.fylkesmannen.no/okogeit

Mer info

Forfatter:
Kilde: Siv Hilde Lillehaug
(Intern: 22776)
Kategori: Suppe
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rabarbrasuppe med crème fraîche.Rabarbrasuppe med crème fraîche.
Denne retten har 127,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kald rabarbrasuppe.Kald rabarbrasuppe.
Denne retten har 51,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrasuppe - vårens beste.Rabarbrasuppe - vårens beste.
Denne retten har 82,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Iset rabarbrasuppe.Iset rabarbrasuppe.
Denne retten har 43,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fyldig rabarbrasuppe.Fyldig rabarbrasuppe.
Denne retten har 48,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrasuppe 1.Rabarbrasuppe 1.
Denne retten har 9,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbra- og jordbærsuppe.Rabarbra- og jordbærsuppe.
Denne retten har 40,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrasuppe 4.Rabarbrasuppe 4.
Denne retten har 62,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Festsuppe med rabarbra.Festsuppe med rabarbra.
Denne retten har 39,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbra og jordbærsuppe med sukrin.Rabarbra og jordbærsuppe med sukrin.
Denne retten har 15,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrasuppe fra Møre med ett smil.Rabarbrasuppe fra Møre med ett smil.
Denne retten har 53,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.