Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Øl m/maltekstrakt




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
10literEnerlågIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 30grhumleIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
450grsukker
1Lite glassmaltekstrakt
250grbrunt sukker
Ca 25grGjær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Øl m/maltekstrakt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier354,184 267,87426,79Kcal
Protein2,5530,733,07gram
Karbohydrat85,821 034,13103,41gram
Kostfiber0,172,050,20gram
Fett0,040,480,05gram
Mettet fett0,000,000,00gram
Salt0,060,780,08gram
Pris på oppskriftenKr 5,72Kr 68,93Kr 6,89.-
Hele oppskriften veier1 205 totalt1 205 pr porsj121 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 liter

Vask og kvist eneren av stilkene. Kok ener, humle og vann i cirka 1 time, brun ¼ av sukkeret til karamell og ha det i den avsilte enerlågen. Kok ut panna med litt av lågen og prøv om lågen er passe brun. Bland så i resten av sukkeret og maltekstrakten. Avkjøl til 25 grader C. Rør ut gjæren i litt av lågen, ha den i og sett ølkaret på et lunt sted 1 døgn, - husk å legge lokk på. Tapp det så om og slå bunnfallet bort. Sett det til gjæring igjen i 2 døgn - det siste halve døgnet settes det på et kaldt sted. Ølet fylles på rene flasker, korkes og settes eller legges i kjellerkaldt rom. Det kan brukes etter en ukes ti. Ølet skal ha lys brun farge, og det skal skumme i glasset.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 16560)
Kategori: Ølbrygging
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.