Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Øllebrød fra Stokke




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5dlbayerøl eller hjemmelaget øl
5dlvann
3dlmelk
Ca 1,5sshvetemel
sirup etter smak (1 ss)
fløte
eggeplomme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Øllebrød fra Stokke med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier35,68117,16Kcal
Protein1,083,55gram
Karbohydrat4,1113,50gram
Kostfiber0,030,10gram
Fett0,290,95gram
Mettet fett0,180,59gram
Alkohol1,75 %
Salt0,030,09gram
Pris på oppskriftenKr 3,79Kr 12,45Kroner
Hele oppskriften veier1 314 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Øllebrød er suppe kokt av øl og melk med flatbrød smuldret oppi. Noen brukte brødterninger i suppen. Øllebrød og syltelabber var julekost hos noen. Denne oppskriften er fra Stokke:

Kok opp vannet. Tilsett øl og melk når dette koker opp igjen. Tilsett meljevning av hvetemel og litt av melken. Kok opp og ta av varmen. Smak til med sirup eller sukker og eventuelt salt. Før servering vispes inn en skvett fløte, og om man ønsker, en eggeplomme utrørt i fløten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14199)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.