Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ølost 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1litersøt melk,
Ca 3,5dlhjemmebrygget øl, eller
lagerøl


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ølost 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier57,08770,58Kcal
Protein2,5534,43gram
Karbohydrat4,1656,16gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett2,5934,97gram
Mettet fett1,7022,95gram
Alkohol0,99 %
Salt0,081,05gram
Pris på oppskriftenKr 2,42Kr 32,67Kroner
Hele oppskriften veier1 350 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ølost kan lages på to forskjellige måter, etter om vi vil ha den med osteklumper i eller helt jevn. De flaste foretrekker den med osteklumper i. Kok i første tilfelle opp melken, ha i ølet, og kok alt opp så melken oster seg litt. Vil vi ha ølosten jevn, må vi koke opp melk og øl hver for seg og blande det sammen så melken ikke oster seg.

Server ølost rykende varm fra mugge med skje i. Skjenk den i kopper. Server farin til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 19590)
Kategori: Varme drikker
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.