Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ørretfrikassè




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1,2kgørret
2sssmør
1tssalt
2,5dlfiskekraft
1stklaurbærblad
300grgulrøtter
200grneper
100grgrønne erter

Saus:

2sssmør
2,5sshvetemel
4dlfiskekraft
1dlfløte
1tssalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ørretfrikassè med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121,50641,06Kcal
Protein7,0036,93gram
Karbohydrat2,7914,72gram
Kostfiber0,854,48gram
Fett8,9647,28gram
Mettet fett4,3422,90gram
Salt0,894,68gram
Pris på oppskriftenKr 5,19Kr 27,38Kroner
Hele oppskriften veier2 111 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fisken renses og filteres. Kok kraft på skinn og ben. Fiskefiletene skjæres i serveringsstykker. Røttene skrelles og kuttes i biter. Kokes i så lite vann som mulig.

Ha fisken i en gryte med smør, laurbærblad, salt og kraft. Kokes i 10 minutter til den er ferdig. Hell av kraften.

Sausen lages ved å smelte smør i en kjele. Rør i melet og spe med kraften. La den koke opp mellom hver speeing. Ha i fløte og smak til med salt. Ha i erter og la de bli varme.

Fisk og grønnsaker has på ett fat og sausen helles over. Server med kokte poteter

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14503)
Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.