Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Østers



Østers oppskrift.
Fotograf: Kim Holthe

Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Østers skal i utgangspunktet spises fersk og levende.

For å åpne østersen anbefaler vi et kjøkkenhåndkle som brettes flerdobbelt. Ha en god smal kniv med ikke for langt blad. Det finnes for øvrig egne østerskniver.

Legg østersen i hånden med håndkleet og ta et solig, stødig grep om den.

Lirk og press knivspissen inn mellom skalldelene.

Gå inn på innsiden av den lett buede østersen, ca to tredjedeler opp fra den spisse enden av skjellet, bend opp en liten glipe, vri kniven mot den spisse enden og skjær over muskelen. Nå har skjelldelene løsnet fra hverandre og det er bare å løfte vekk den øverste delen og bruke en finger til å børste ut eventuelle småbiter langs kanten der du gikk inn med kniven.

Ovenstående fremgangsmåte er korrekt åpning av såkalte gigasøsters, den knudrete typen.

Edulis-østers, som er flatere og rundere, åpnes på følgende måte:

Legg østersen i hånden. Gå inn helt nederst mot skjellfestet, legg eggen av kniven mot skjellkanten, press kniven inn og skrell av lokket.

Østers kan serveres på mange måter. Se forslag under denne kategorien.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7893)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Østers.Østers.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Østers naturell 2.Østers naturell 2.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Østers naturell til 4.Østers naturell til 4.
Denne retten har 44,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ørret- og østerstartar.Ørret- og østerstartar.
Denne retten har 173,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Østers Naturell.Østers Naturell.
Denne retten har 206,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Østers med ´salsa´.Østers med ´salsa´.
Denne retten har 281,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.