Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

17. mai kaken!



17. mai kaken! oppskrift.
Fotograf: Melk.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Sukkerbrød:

4stkegg
100grsukker
75grhvetemel
2sspotetmel
1tsbakepulver

Vaniljekrem:

1stkvaniljestang
3dlhelmelk
1dlkremfløte
1dlsukker
3stkegg
3ssmaisennamel

Jordbærkrem:

3dlkremfløte
200grjordbærsyltetøy

Lokk:

3dlkremfløte
2sssukker
500grmarsipan
blåbær til pynt
jordbær til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i 17. mai kaken! med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier309,587 556,79472,30Kcal
Protein5,51134,508,41gram
Karbohydrat29,69724,7345,30gram
Kostfiber0,9623,431,46gram
Fett18,54452,5628,28gram
Mettet fett8,32203,0912,69gram
Salt0,133,290,21gram
Pris på oppskriftenKr 4,35Kr 106,18Kr 6,64.-
Hele oppskriften veier2 441 totalt2 441 pr porsj153 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Sukkerbrød:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter.

Vaniljekrem:
1. Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
2. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret.
3. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp.
4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Avkjøles hurtig.

Jordbærkrem:
1. Pisk kremen stiv og vend inn jordbærsyltetøy.

Fremgangsmåte:
1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfølte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Pisket fløte tilsatt sukker til krem og dekk toppen og rundt kanten av kaken med kremen.
5. Klipp ut en runding av bakepapir på ca. 17 cm i diameter og legg den midt oppå kaken.
6. Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca. 3 mm tykt og dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
7. Skjær et kryss midt på marsipanlokket som strekker seg fra ytterkant til ytterkant av bakepapirsirkelen. Del stykkene på nytt i to. Du vil da ha 8 like store ”kakestykker”. Rull marsipanen på hver av ”kakestykkene” fra spissen og tilbake til ytterkanten. Ta bort bakepapiret.
8. Marker skille mellom kakestykkene med krem. Bruk en sprøytepose. Pynt med jordbær og blåbær i annenhver del.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 24101)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spøkelser til halloween.Spøkelser til halloween.
Denne retten har 322,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Førde anno 2002.Førde anno 2002.
Denne retten har 301,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfektkake med karamell.Konfektkake med karamell.
Denne retten har 326,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamellkake med karamellkrem.Karamellkake med karamellkrem.
Denne retten har 296,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipankake med kremfløte og jordbær.Marsipankake med kremfløte og jordbær.
Denne retten har 276,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grand Prix kake.Grand Prix kake.
Denne retten har 312,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova - den beste 17. mai-kaken..Pavlova - den beste 17. mai-kaken..
Denne retten har 203,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake til fest.Bløtkake til fest.
Denne retten har 294,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova med friske bær.Pavlova med friske bær.
Denne retten har 156,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Petits choux med tyttebær i karamellkrem.Petits choux med tyttebær i karamellkrem.
Denne retten har 222,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannekake-lagkake.Pannekake-lagkake.
Denne retten har 149,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suksess-kake med rom og svisker.Suksess-kake med rom og svisker.
Denne retten har 341,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake i rødt, hvitt og blått.Bløtkake i rødt, hvitt og blått.
Denne retten har 197,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Strull (Spiserør).Strull (Spiserør).
Denne retten har 339,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremkake-lettvint.Kremkake-lettvint.
Denne retten har 234,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.