Abbacchio all forno con patate


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
0,5literhvitvin
1,5kglammekølle
10feddhvitløk
4kvist(er)rosmarin
1dashsalt
1dashpepper
2kgpoteter
2dlolivenolje


Fremgangsmåte:

Stikk huller i lammets øverste del, fyll med hvitløk (5 fedd) og krydder. Hell olivenolje over. Settes i ovn ved 180 grader. Når kjøttet har fått kulør vendes det, hvitvinen helles over og stekingen fortsetter til vinen er nesten fordampet - ca. 1 1/2 time.

Ovnstekte poteter:
Potetene skjæres i store båter. Tørr dem godt i et tøystykke og hell dem i et ildfast fat med resten av hvitløket, rosmarinen og masser av olje (feddene skal være hele, men knuste).

Salt og pepper. Poteter, krydder og olje blandes godt. Stekes i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time. Ryst fatet av og til under stekingen.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 22055)
Kategori: Ovnsrett
Land: Italia

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 144,65 Kcal
Protein 8,24 g
Fett 8,25 g
Karbo 6,77 g
Pris 8,76.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!