Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Abborgryte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kghel abbor,
2sssmør eller margarin,
Ca 0,75tssalt
5stkhel hvit pepper
1stkløk, gul
2sshvetemel,
Ca 1,5dlfiskebuljong,
1dlfløte,
finklippet persille.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Abborgryte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier110,07529,73Kcal
Protein15,8976,47gram
Karbohydrat1,145,49gram
Kostfiber0,140,67gram
Fett4,6322,28gram
Mettet fett2,7613,28gram
Salt0,401,92gram
Pris på oppskriftenKr 10,01Kr 48,17Kroner
Hele oppskriften veier1 925 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Abbor har som kjent mange bein og er vel kanskje mest populær hos katten. Men det er en veldig god fisk som på smak kommer helt opp mot de "finere" fiskeslag.
Så til alle dere foreldre når barna kommer hjem med nyfisket abbor fra en av sine første fisketurer. Bruk litt tid og lag noe ut av den, og ikke bare gi den til katten. Den tiden dere bruker her er gull verdt videre i oppveksten for barna.

Skjær hodet av fiskene. Rens og skyll dem godt, fileter eller flå dem. Legg deretter fiskekjøttet i en smurt kjele. Ha på salt, pepperkorn og skiver med løk. Rør melet ut i litt av buljongen.
Hell jevningen sammen med resten av buljongen og fløten over fisken. La det hele stå og småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter. Strø persille over og server abborgryte med kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 2970)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.