Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Afrikansk strutsestek




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgstrutseculotte
4ssolivenolje
2,5dlvann
100grrøkt bacon i terninger
1stkoksebuljongterning
3ssmel
2sstørr rødvin
1dashsalt
1dashpepper
paprika

Marinade:

5dltørr rødvin
2,5dlvineddik
2stkløk i skiver
4feddhvitløk, hakket
1tssalt
0,5tspepper
1tsmild paprika
1knivsoddstøtt kryddenellik
1knivsoddstøtt muskatnøtt
0,25tsmerian
1stklaurbærblad
4porsjon(er)nudler


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Afrikansk strutsestek med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier129,57528,57Kcal
Protein12,2349,89gram
Karbohydrat8,3333,98gram
Kostfiber0,502,04gram
Fett3,8815,83gram
Mettet fett0,903,67gram
Alkohol1,63 %
Salt0,421,71gram
Pris på oppskriftenKr 11,83Kr 48,26Kroner
Hele oppskriften veier3 264 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland alle ingredienser til marinaden. Legg kjøttet i et fat av passende størrelse og dekk til med marinade. Dekk fatet tett til og sett i kjøleskapet i 2-3 dager.

Ta kjøttet opp av marinaden og sil resten av marinaden, fjern laurbærbladet. Varm opp oljen i en støbejernsgryte og brun det marinerede kjøtt ved høy temperatur. Krydre med salt og pepper.
Ta kjøttet opp og rist det røkte bacon i gryten. Tilsett det som er gjemt fra marinaden og tilsett etter 5 min. 2/3 av den flydende marinade samt vann. Legg atter kjøttet i gryten og la det koke lett i ca. 1 time.

Ta kjøttet opp igjen og jevn skyen med mel samtidig med at buljongterningen tilsettes. Krydre med salt, pepper, paprika og en slant rødvin. La det koke lett i 5 min. mere.

Skjær kjøttet i skiver og før servering legges det atter ned i sausen til oppvarmning.

Serveres med nudler, flutes og blandet salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22978)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Afrika

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.