Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Agurksaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,5dlmelk
1skive(r)løk
1stknellik, hel
0,5stklaurbærblad
1stang(stenger)persille
4sssmør
0,5dlhvetemel
1dashsalt
1dashpepper
1stkeggeplomme, pisket
0,5stkslangeagurk i staver
0,5tsfrisk, hakket kjørvel
1tsfinklippet gressløk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Agurksaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier168,76343,82Kcal
Protein2,785,66gram
Karbohydrat5,7911,80gram
Kostfiber0,551,12gram
Fett14,8230,19gram
Mettet fett9,2318,80gram
Salt0,420,86gram
Pris på oppskriftenKr 3,42Kr 6,97Kroner
Hele oppskriften veier611 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(ca 3 ¾ dl)

Varm melken i en middels stor kjele. Tilsett løkskive, kryddernellik, persille og laurbærblad. Smelt smøret i en annen kjele og rør inn melet til det er godt blandet. La det koke over svak varme i 3 minutter. Rør av og til. Krydre lett med salt og pepper.

Ta opp løkskive, kryddernellik og urter fra melken. Hell den smaksatte melken over i meljevningen, alt på en gang, og pisk til konsistensen er jevn. Rør ved svak varme til sausen begynner å tykne. Ta den av varmen. Bland litt av den varme sausen med eggeplommen, og pisk det raskt inn i sausen.

Finhakk agurken. Bland den inn i sausen sammen med kjørvel og gressløk. La det trekke, men ikke koke, i et par minutter. Hell sausen over i et sausnebb og server den varm med kokt fisk eller skalldyr, for eksempel laks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7493)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hvit saus (hvit grunnsaus).Hvit saus (hvit grunnsaus).
Denne retten har 145,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostesaus.Ostesaus.
Denne retten har 114,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fin vaniljesaus.Fin vaniljesaus.
Denne retten har 84,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pastasaus.Pastasaus.
Denne retten har 77,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ingefærsaus til eplekake.Ingefærsaus til eplekake.
Denne retten har 125,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtevaniljesaus.Urtevaniljesaus.
Denne retten har 75,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.