Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Akevittgravet laks med krydder og dill og sennepssaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kglaksefilet med skinn
60grsukker
60grsalt
1dlakevitt
4ssgrovhakket dill

Krydderblanding:

1sshel sort pepper
1sshele fenikkelfrø
1sshele korianderfrø

Sennepssaus

25grbrunt sukker
2sseplecider eddik
2ssdijon sennep
4ssgrov sennep
2,5dlsolsikke olje
1sshakket frisk dill
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Sennep
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Akevittgravet laks med krydder og dill og sennepssaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier286,201 025,07Kcal
Protein14,4451,72gram
Karbohydrat4,9317,66gram
Kostfiber0,421,50gram
Fett21,9078,44gram
Mettet fett3,1711,35gram
Alkohol1,54 %
Salt2,9710,63gram
Pris på oppskriftenKr 18,18Kr 65,11Kroner
Hele oppskriften veier2 149 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Krydderet varmes i en stekepanne på middels temperatur i fire minutter, deretter knuses alt grovt. Dryss litt salt og sukker i bunnen av en form eller på et fat som passer til laksen. Legg laksen med skinnsiden ned på fatet, fordel så sukker, salt og krydder over hele fileten med mer på den tykke delen enn på haledelen. Drypp på akevitt og fordel hakket dill over fisken.

Trekk plastfolie over fatet og sett fisken i kjøleskap. La den stå i tre dager, men den skal snus hver dag.

Sennepssaus
Bland sukker, vann, dijon sennep og grov sennep i en bolle. Rør så inn solsikkeolje i en tynn stråle.
Tilsett eplecider eddik og hakket dill. Smakes til med salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 29958)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette.Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigr.
Denne retten har 244,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet laks med chili.Gravet laks med chili.
Denne retten har 221,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.