Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Akevittsorbet




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5dlvann
250grfarin
1stksitron, skallet
0,5stksitron, saften
1,5dlakevitt
Ca 1,5stkeggehviter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Akevittsorbet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier133,16233,14Kcal
Protein0,601,05gram
Karbohydrat24,3242,58gram
Kostfiber0,210,37gram
Fett0,010,02gram
Mettet fett0,000,00gram
Alkohol4,71 %
Salt0,030,05gram
Pris på oppskriftenKr 7,84Kr 13,73Kroner
Hele oppskriften veier1 051 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrubb sitronen godt og skrell det gule skallet av med potetskreller. Kok skallet sammen med vann og sukker i ca 5 min. Tilsett sitronsaft, avkjøl og sil.

Smak sukkersirupen til med akevitt og frys det til det har konsistens som halvvispet eggehvite. Rør i massen av og til under innfrysingen.

Visp eggehviten stiv og bland den i sorbeten. Frys den helt stiv og bland den i sorbeten. Frys den helt stiv.

Ta sorbeten ut av fryseren ca 10 min før servering og rør den kraftig opp.

Server den i porsjonsglass garnert med sitronskall eller ristede mandler. Server gjerne kransekake til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8635)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.