Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Alke etter Farmors oppskrift




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1stkalke pr. person er rikeleg
1litervatn- og mjølkeblanding
Ca 11skive(r)geitost,
3dlrømme
mjøljamning etter kor tjukk vi likar sausen


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Alke etter Farmors oppskrift med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier153,562 602,84Kcal
Protein3,5359,83gram
Karbohydrat2,8247,80gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett14,24241,37gram
Mettet fett6,76114,58gram
Salt0,101,61gram
Pris på oppskriftenKr 4,10Kr 69,50Kroner
Hele oppskriften veier1 695 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Alka vart plukka eller flådd. Vi bruka berre brystet, så det vart skore ut.

Legg alka i eddikvatn i 1-2 timar. 1 liter vatn - 200 g eddik (7%)

Kok opp vatn med små kvister av brake (einer). Når vatnet kokar (brakalogen), legg ein alkene i og let dei småkoka ca. 30 min. Ta alkene opp av brakalogen. Turk dei godt, og brun dei som vanleg vilt. Rask bruning, helst i jarngryte.
Så snart alkene er brune, har ein på salt og pepar og slår over ei blanding av mjølk og vatn (like delar). La det så småkoka i 30-40 min. Ha på rjome og geitost og la det putra til kjøtet er møyrt. Sausen kan jamnast med kveitemjøl, men må koka litt for å få mjølsmaken bort. Ha i sukkerkulør.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18183)
Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.