Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ameijoas de cataplana




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4ssolivenolje
300grchorizo pikante i tynne skiver
1stkløk i skiver
6feddhvitløk, hakket
1kgflådde og hakkede tomater, eller bokstomater
4dlhvitvin
1kgvaskede blåskjell
1kgvaskede hjerteskjell
Smakes til med salt, pepper og hakket persille.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Spor-av-melk
Spor-av-sennep
Spor-av-skalldyr
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ameijoas de cataplana med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier94,12570,44Kcal
Protein5,3832,61gram
Karbohydrat1,9111,58gram
Kostfiber0,845,09gram
Fett5,8135,21gram
Mettet fett1,7210,42gram
Alkohol1,57 %
Salt0,824,95gram
Pris på oppskriftenKr 7,97Kr 48,30Kroner
Hele oppskriften veier2 424 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjellgryte med chourico.


På en feriereise til kysten av Portugal, fikk vi ved flere middager mat servert i en kobberkjele med lokk på. Den lignet på en wok, men er litt lavere i kantene. Cataplana er navnet på denne kjelen. Akkurat som i Spania er det pannen som heter Paella - og ikke retten.

Denne oppskriften er fritt gjengitt med kjærlighet til det portugisiske kjøkken, etter en av disse middagene. Måtte det portugisiske folk tilgi meg for denne frimodighet…

Chourico : Er en krydderpølse som brukes både fersk og som spekepølse. Den er mye brukt i Italia, Spania, Portugal og i Sør-Amerika. Pølsen finnes i mange varianter og sterkhetsgrader, og blir ofte brukt som krydder i maten. Det finnes nesten like mange varianter av pølsen som det finnes slakterier i disse landene. Så det er ikke lett å erstatte denne pølsen. Men skulle man ikke få kjøpt slik pølse, kan du prøve deg med å tilsette litt urøkt bacon, hakket fersk chili, paprikapulver, kummin og karri.

Det er viktig at skjellene vaskes og renses godt, slik at en ikke får med seg sand og strengene fra skjellene. Varm en stor kjele, ha i oljen og pølsen. Stek lett, tilsett løk og hvitløk. Ha så i hvitvinen, og la den reduseres (koke inn til 50 %), før du har i tomatene. Kok opp og la det igjen redusere (kokes inn til sausen blir tykk) litt før du har skjellene i suppen. Når skjellene har åpnet seg, trekkes kjelen av varmen og gryten smakes til med salt og pepper. Velsign det hele med persille og servér med godt brød.

Tips: Serveres med baguetter som er kuttet i skiver, stekt i olje og gnidd lett med et fedd hvitløk, for å gi smak.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Bama
(Intern: 14900)
Kategori: Gryterett
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Paella.Paella.
Denne retten har 99,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella 2.Paella 2.
Denne retten har 129,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksegryte med blåskjell og chorizo.Laksegryte med blåskjell og chorizo.
Denne retten har 95,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.