Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ananas tertetatin med fem krydder




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
180grhvetemel
80grsukker
75grsmør
1stkegg
1stkeggeplomme
30grmandler

Fyll:

30grsmør
120grsukker
1sskanel
1ssfennikelfrø
1ssingefær, frisk
1sspepper
1stkananas

Pynt:

8blad(er)sitronmelisse, frisk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ananas tertetatin med fem krydder med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier253,80703,62Kcal
Protein3,8110,56gram
Karbohydrat34,8796,67gram
Kostfiber2,476,85gram
Fett10,4629,00gram
Mettet fett5,4315,05gram
Salt0,150,41gram
Pris på oppskriftenKr 3,84Kr 10,65Kroner
Hele oppskriften veier1 109 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 200°C.

Deig:
Hvetemel, sukker, smør og knuste mandler blandes godt sammen i en skål til en ”crumble”, så røres egget og eggeplommen i og deigen settes til side tildekket.
I en stor, ildfast panne smeltes smør og sukker ved lav til medium varme og de fem krydder røres i. Når det det begynner å karamellisere legges ananasskiver ovenpå, og det koker videre i ennå 1-2 min. Deretter tas pannen av varmen.
Deigen rulles ut på et bord med mel, så dens diameter er litt større enn pannens diameter. Lag huller i deigen med en gaffel og legg den over ananassen på pannen. Sidene brettes ned langs kanten.
Terten bakes i den forvarmede ovn i ca. 25 min. Når den er ferdig, vendes den ut på et fat og serveres evt. med is, creme fraiche eller krem anglaise. Pynt med sitronmelisse.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 27328)
Tilberedningstid: 90 min
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.