And a la peking (Pekingand)

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stkslaktet and (ca. 2 kg.)

Marinade av:

0,5dlkinesisk soya
0,5dlrisbrennevin (sake) eller tørr sherry
5ssflytende (akacie)honning
1dlsesam eller peanøtteolje
1tsstøtt ingefær

Saus av:

skyen fra anden
1dlvann
soya
litt sukker

Kinesiske pannekaker av:

300grmel
2dlkokende vann
2sskinesisk soya
Forslag til grønnsaker:
agurkestaver
vårløk
bønnespirer
mandarinbåter - eller skiver
hoisinsaus

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 341,38 Kcal
Protein 10,01 g
Fett 28,01 g
Karbo 11,61 g
Pris 12,04.- kr

Fremgangsmåte:

Skjær først anden igjennom langs brystbenet med en skarp kniv. Del den fra halsen med mot gumpen. Løs ryggraden i begge sider med en tung, skarp kniv. Skjær den ut, men ikke helt igjennom. Anden skal henge sammen et par cm. over gumpen. Fjern halsen og de ytterste vingespisser. Tørr anden mye godt med et rent tøystykke. Legg den evt. til tørre med skinnsiden oppover et par timer, et kjølig tørt sted.

Bland marinaden. Pass på med soya, den kan gjøre marinaden for salt. Sett ovnen på 160 grader

Legg anden på risten over langpannen med skinnsiden nedover, bredt helt ut. Pensle innersiden med marinaden og la anden steke 30 minutter. Vend den og pensle skinnsiden og stek ytterlige 30 minutter. Pensle den av og til.

Sett varmen opp til 250 grader. Pensle igjen og brun anden, til den er rødbrun, ca. 20 minutter. Demp evt. for varmen de siste 5 minutter hvis den tar for mye farve.

Skru av ovnen og la anden bli stående for åpen ovnsdør et par minutter. Ta anden ut av ovnen og la den stå ca. 15 minutter før den skjæres ut.
Saus :
Hell skyen fra langpannen opp i en gryte. Tilsett 1 dl. vann, la det koke opp, skum fettet av og smak til med soya og sukker.

Pannekaker :
Ha melet i en skål. Lag en fordypning i midten og hell det kokende vann i. Elt det sammen til en deig. Dekk den med et fuktig klede og la den hvile 15 minutter.

Rull deigen ut på et melet bord. Den skal være ca. 1/2 cm. tykk. Stikk ut cirkler på ca. 6 cm. (et glass kan brukes). Pensle halvdelen av dem med olje og legg dem ovenpå de upenslede cirkler.

Rull de sammenlagte cirkler til pannekaker på ca. 15 cm. i diameter. Stek dem på en tørr hed panne i ca. 1 minut på hver side. (Hold dem evt. varme i ovnen for åpen ovndør). Del pannekakene og stenk dem med soya straks før de spises.

Servering :
Skjær anden ut og server den med de istandsatte grønnsaker og mandarinbåtene. På original peking-vis spises andekjøttet i små stykker, likesom det sprø skinn, innpakkede i en pannekake sammen med noen av grønnsakene.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Kina
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Oppskriften har hatt 35195 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,3 poeng totalt (av max 6) fra 15 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 23310)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!