Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

And med appelsinsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,25kgand, 2 - 21/2 kg.
innmaten fra anda, hvis ønskelig
Ca 1,5tssalt
0,25tspepper, malt
0,5stksitron
litt persille
1dashsmør eller margarin
4dlkraft av krås og hals
Ca 2,5tsmaisenamel eller arrowrot
Ca 4stkappelsiner
3,5sssherry eller madeira
salt/pepper etter smak
4porsjon(er)poteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for And med appelsinsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier244,871 917,09Kcal
Protein7,9962,55gram
Karbohydrat3,9130,61gram
Kostfiber0,544,23gram
Fett21,69169,81gram
Mettet fett6,2949,24gram
Alkohol0,14 %
Salt0,463,57gram
Pris på oppskriftenKr 9,28Kr 72,65Kroner
Hele oppskriften veier3 915 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask og tørk anda og evt. innmaten. Skjær levra i skiver, og legg den, hjertet og persillen inni anda. Kok kraft på krås og hals. Bind opp anda, slik at brystkjøttet ligger høyt. Pensle med smeltet smør eller margarin. Legg anda på rist over langpanna med brystet opp.

Stekes i 1,5 - 2 timer ved 175 grader C.

Mens anda steker, forbered tilbehøret.
Stikk en spiss pinne på innsiden av låret (på anda :-) for å se om den er ferdigstekt, og det er den når saften som kommer ut er klar og ikke rosa. For å få sprøtt skinn, kan man ha et par skjeer kaldt vann over anda ved slutten av steketiden. Anda kan godt grilles i noen minutter tilslutt for å få fin stekeskorpe - pass på, den brennes lett.
Legg den ferdigstekte anda på et fat, og hold den varm.

Saus
Kok langpanna ut med kraft i ovnen, sil sjyen og hell av mesteparten av fettet som legger seg på toppen. Ha på jevning av maisena eller arrowrot og litt vann. Ha i saften av 1 presset appelsin, samt smak til med salt og pepper. Tilsett skallet av en halv appelsin (bare det gule) som er skåret i tynne strimler og kokt møre mens anda stekte. Sausen gies et oppkok.

Resten av appelsinene skrelles, og båtene skjæres ut slik at de blir fri for hinner, og ta vekk evt. steiner.
Skjær opp andebrystet, og legg det på plass igjen så anda ser hel ut. Pynt med appelsinbåter og persille.

Serveres med kokte/stekte poteter eller ris, saus og en salat/evt. roccoli/asparges/sukkererter/mais/erter eller andre grønnsakertil, samt tyttebærsyltetøy eller rognebærgele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2385)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.