And med kanelsvisker og appelsinsaus

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stkandebryst
1tsanisfrø
1tskoriander
1dashsalt
1dashpepper
8stksjalottløk
12stksvisker
1dlrødvin
1knivsoddkanel
litt sitronsaft
5dlappelsinjuice
1dashsmør
mandelpoteter

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 89,19 Kcal
Protein 7,62 g
Fett 3,13 g
Karbo 6,14 g
Pris 16,6.- kr

Fremgangsmåte:

Tin andebrystene og tørk godt av dem med kjøkkenpapir. Bruk en tang til å nappe vekk rester av fjærfester. Del brystene i to på skrått, slik man deler en toast i trekanter. Skjær vekk fett som henger utenfor brystene, og bruk en skarp kniv til å skjære det fettet som er igjen på brystene i striper, uten å skjære ned i kjøttet.

Gni bryststykkene godt inn med salt og pepper. Knus anisfrø og korianderfrø i en morter eller bruk undersiden av en tung kjele til å knuse krydderet, og gni dette inn i fetsidene. La dem hvile en stund med krydderet.

Rens og stek sjalottløkene i smør i en liten kjele på lav varme, til de mørnes., ikke brunes noe særlig. Dette kan med fordel gjøres i forveien.

Del sviskene i to eller tre deler. Ha dem i en liten kjele og hell på rødvinskvetten, ha i litt kanel, kok opp og la det putre til rødvinen er kokt inn. Press noen dråper sitronsaft over til slutt.

Kok opp appelsinjuicen og la den koke til det bare er en tredjedel igjen. Ha i noen små klatter med smør og pisk det inn til en saus.

Stek andebrystene i en panne på middels varme først i 12-15 minutter med fettsiden ned, deretter et par minutter på den andre siden.

Stek opp igjen sjalottløken, varm opp sviskene og sausen. Del bryststykkene i to, fremdeles skrått på langs, og server med mandelpoteter.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 4293 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,7 poeng totalt (av max 6) fra 3 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 7999)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!