And med lavendelhonning

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4tsfriske lavendelblomster eller 2 ts tørkedeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tsfriske timianblader eller 1/2 ts tørkede
2tsfrisk vintersar eller 1 ts tørket
12stkhel pepper
1,5tssalt
2,75kgand på ca 2 3/4 kg, med innmat
4sshonning med kraftig smak (lavendel eller akasie)
3ssrødvin

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 380,31 Kcal
Protein 12,5 g
Fett 35,54 g
Karbo 2,35 g
Pris 14,6.- kr

Fremgangsmåte:

Støt eller mal 2 ts lavendelblomster, timian, sar, pepper og salt i en morter eller krydderkvern.

Fjern innmaten og alt fettet inne i buken på anden. Skyll og tørk fuglen med kjøkkenpapir. Skjær et skrått rutemønster i fettet på brystet med en skarp kniv. Unngå å skjære inn i kjøttet. Gni anden utenpå og inni med urteblandingen. Legg lever, hjerte og krås tilbake i buken. Kast halsen. Legg anden med brystet opp på rist over en langpanne.

Stek anden i 2 timer ved 180 C. Ta anden ut av ovnen og hell av fettet i langpannen, bortsett fra 1 ss. Fordel 2 ss av honningen over andebrystet og sett anden tilbake i ovnen i 10 minutter. Ta den igjen ut av ovnen og øs den med kraften, som nå er blandet med honning. Stek anden videre i ovnen i 10 minutter. Ta anden ut, fordel de resterende 2 ss honning på brystet og strø 1 ts frisk lavendel over. Stek videre i 10 minutter, øs med kraften og stek til slutt 5 minutter, før du tar anden ut av ovnen. Den er ferdigstekt når kraften som kommer ut når du stikker en nål i den, er rosa, men klar, eller når et steketermometer stukket inn mellom lår og bryst viser 74 C. Skinnet skal være sprøtt og mørkebrunt.

Legg anden over på et fat, dekk den løselig til med aluminiumsfolie og la den hvile i 10 minutter, mens du gjør ferdig sausen. Hell av fettet som har samlet seg, slik at det er igjen ca 3 ss kraft i langpannen. Sett den over middels varme og tilsett lavendelblomstene som er igjen, ca 1 ts friske eller 1/2 ts tørkede, og rødvinen.

Kok ut langpannen mens du rører med en tresleiv, slik at alt fastbrent løsner fra bunnen. Rør i 3-4 minutter, til alt er godt blandet og har kokt litt inn. Hold sausen varm.

Ta innmaten ut av buken. Skjær opp anden, legg vinger, bein og lår for seg og skjær brystet i skiver. Legg andestykkene og innmaten på et varmt fat. Drypp sausen over og server med en gang.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 3227 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 7961)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!