Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

And med lavendelhonning




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4tsfriske lavendelblomster eller 2 ts tørkedeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tsfriske timianblader eller 1/2 ts tørkede
2tsfrisk vintersar eller 1 ts tørket
12stkhel pepper
1,5tssalt
2,75kgand på ca 2 3/4 kg, med innmat
4sshonning med kraftig smak (lavendel eller akasie)
3ssrødvin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for And med lavendelhonning med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier380,682 744,42Kcal
Protein12,5290,26gram
Karbohydrat2,3516,94gram
Kostfiber0,070,50gram
Fett35,58256,51gram
Mettet fett10,2073,53gram
Alkohol0,12 %
Salt0,533,84gram
Pris på oppskriftenKr 14,60Kr 105,26Kroner
Hele oppskriften veier2 884 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Støt eller mal 2 ts lavendelblomster, timian, sar, pepper og salt i en morter eller krydderkvern.

Fjern innmaten og alt fettet inne i buken på anden. Skyll og tørk fuglen med kjøkkenpapir. Skjær et skrått rutemønster i fettet på brystet med en skarp kniv. Unngå å skjære inn i kjøttet. Gni anden utenpå og inni med urteblandingen. Legg lever, hjerte og krås tilbake i buken. Kast halsen. Legg anden med brystet opp på rist over en langpanne.

Stek anden i 2 timer ved 180 C. Ta anden ut av ovnen og hell av fettet i langpannen, bortsett fra 1 ss. Fordel 2 ss av honningen over andebrystet og sett anden tilbake i ovnen i 10 minutter. Ta den igjen ut av ovnen og øs den med kraften, som nå er blandet med honning. Stek anden videre i ovnen i 10 minutter. Ta anden ut, fordel de resterende 2 ss honning på brystet og strø 1 ts frisk lavendel over. Stek videre i 10 minutter, øs med kraften og stek til slutt 5 minutter, før du tar anden ut av ovnen. Den er ferdigstekt når kraften som kommer ut når du stikker en nål i den, er rosa, men klar, eller når et steketermometer stukket inn mellom lår og bryst viser 74 C. Skinnet skal være sprøtt og mørkebrunt.

Legg anden over på et fat, dekk den løselig til med aluminiumsfolie og la den hvile i 10 minutter, mens du gjør ferdig sausen. Hell av fettet som har samlet seg, slik at det er igjen ca 3 ss kraft i langpannen. Sett den over middels varme og tilsett lavendelblomstene som er igjen, ca 1 ts friske eller 1/2 ts tørkede, og rødvinen.

Kok ut langpannen mens du rører med en tresleiv, slik at alt fastbrent løsner fra bunnen. Rør i 3-4 minutter, til alt er godt blandet og har kokt litt inn. Hold sausen varm.

Ta innmaten ut av buken. Skjær opp anden, legg vinger, bein og lår for seg og skjær brystet i skiver. Legg andestykkene og innmaten på et varmt fat. Drypp sausen over og server med en gang.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7961)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.