Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

And med vinkål (Ente mit Weinkraut)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkand, ca 2 kg
1dashsalt
1dashpepper
litt merian
3dlkokende vann

TILBEHØR:

500grgjæret kål
2stkløk
1ssandefett
1stkeple
2stkenerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
5stkhel pepper
2stklaurbærblad
2dlhvitvin
1dlkokende vann


Annonse


Næringsdeklarasjon for And med vinkål (Ente mit Weinkraut) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier232,081 880,37Kcal
Protein7,5961,50gram
Karbohydrat1,6113,04gram
Kostfiber0,493,97gram
Fett21,13171,20gram
Mettet fett6,0749,18gram
Alkohol0,59 %
Salt0,362,92gram
Pris på oppskriftenKr 9,77Kr 79,16Kroner
Hele oppskriften veier3 241 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gjør anden gryteferdig og krydre den inn- og utvendig med salt, pepper og merian. Legg den i en ovnspanne med brystet ned. Tilsett et par kopper kokende vann og la den steke ved 160 C i 30 minutter.

Vend anden og stek den ytterligere 90 minutter. Tilsett om nødvendig litt mer vann under stekingen og øs av og til.

Løsne på et av lårene eller stikk en stekenål inn i kjøttet. Når saften som siver ut er klar, ikke rødaktig, er anden ferdigstekt.

Skrell løkene, finhakk dem og surr dem gylne og klare i andefett i en tykkbunnet gryte, som er stor nok til at det blir plass til kålen. Skrell eplet, skjær det i små terninger og bland disse i løken sammen med pepperkorn, enerbær og laurbærblad. Legg kålen oppå og tilsett 1 dl kokende vann og 2 dl hvitvin. Legg lokk på gryten og la kålen stå og putre ca 30 minutter. Ta så lokket av, skru varmen opp og kok all væske helt inn.

Del opp anden i passende store stykker og server disse på en seng av tilbehøret. Hell sjyen fra ovnspannen over til slutt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6654)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Tyskland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.