Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ande- og kalveterrin med pistasienøtter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grkalvekjøttdeig
350grandebryst (andekjøtt)
1stkegg
2dlfløte
1kvist(er)timian
1kvist(er)salvie, liten
0,25tsrevet muskat
1stkappelsin, skallet
1dlkonjakk
150grpistasienøtter uten skall
5skive(r)bacon
3stklaurbærblad


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ande- og kalveterrin med pistasienøtter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier220,70903,39Kcal
Protein14,7760,46gram
Karbohydrat1,757,16gram
Kostfiber1,325,40gram
Fett15,3762,91gram
Mettet fett5,8924,11gram
Alkohol1,95 %
Salt0,461,90gram
Pris på oppskriftenKr 19,47Kr 79,70Kroner
Hele oppskriften veier1 637 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær vekk skinn og fett fra andebrystene, men ta vare på det. Skjær kjøttet i små biter. Ha det over i en bolle og hell over konjakk. La det stå og godgjøre seg 6 timer i kjøleskap eller 2 timer i friluft. Bland kjøttdeig og andekjøtt i en bolle. Knekk over et egg, hell over fløte, strø over pistasienøttkjerner. Finhakk urter og bland oppi. Krydre med salt, pepper og muskat. Bland alt sammen godt. La stå i et par timer.

Dekk kantene av en patéform (du kan også bruke en brødform) med bacon. Hell kjøttblandingen oppi. Skjær appelsinskallene i strimler og legg dem oppå og ved siden av baconet. Legg andeskinnet på toppen (det gir fra seg masse godt fett under stekingen.) Stek formen i ovnen i vannbad (bruk en langpanne) på 170 C, deretter 150 C, i tilsammen 1 1/2 time. Smaker best dagen etter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8154)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalvestek 2.Kalvestek 2.
Denne retten har 124,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvefilet med sherrysaus.Kalvefilet med sherrysaus.
Denne retten har 100,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek fra Sardinia.Kalvestek fra Sardinia.
Denne retten har 83,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalvefilet.Helstekt kalvefilet.
Denne retten har 85,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt kalvebryst.Ovnsbakt kalvebryst.
Denne retten har 116,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellrerirot, li.Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellreriro.
Denne retten har 122,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svineribbe med salat på vårens grønnsaker, potetpurè og ribbesjy.Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svine.
Denne retten har 212,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.