Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Andebryst med appelsinkonjakksaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
350grandebryst

Saus:

1stkappelsin
2tssukker
1ssrødvinseddik
1dlrødvin
0,5tspepper
2stkkjøttbuljongterninger
2dlvann
1tsarrowrot
1ssvin
1sskonjakk
1sssmør

Potettopper:

6stkmiddels poteter
3dlkremfløte
3dlfinhakked persille
1tssalt
1stkeggeplomme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Andebryst med appelsinkonjakksaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier128,791 291,06Kcal
Protein4,6246,31gram
Karbohydrat7,5675,79gram
Kostfiber0,868,62gram
Fett8,1381,50gram
Mettet fett4,7847,92gram
Alkohol0,74 %
Salt0,979,72gram
Pris på oppskriftenKr 10,00Kr 100,25Kroner
Hele oppskriften veier2 005 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Sausen: Skrubb appelsinen. Skrell den og strimle det gule skallet. Kok det i vann, sil det og press resten av appelsinen.
2. Lag sausen i en stekepanne. Brun sukkeret og tilsett fort eddik, rødvin, appelsinsaften, skallet av appelsinen, pepper, buljongterninger og vann. Kok inn til halvparten.
3. Potettopper. Skrell og kok potetene. Kok opp fløte og persille, som mikses i en hurtigmikser. Miks ned poteter, salt og eggeplomme.
4. Sprut potetmosen i store topper på en stekeplate med bakepapir. Varm ovnen til 225 grader.
5. Skjær i skinnet av andebrystet med barberblad. Stek det i tørr varm panne med fettsiden ned til det meste fettet er i panna. Ca 5 minutter. Ta bort fettet og salte, pepre og stek det videre 15 minutter i ovnen.
6. Potetmostoppene gratineres med 275 grader mens du skjærer opp brystet i tynne skiver.
7. Kok opp sausen og rør ned arrowrot sammen med vin. Tilsett konjakk, smør og server.

Prøv en god rød bourgogne til denne retten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alltommat sverige
(Intern: 3298)
Tilberedningstid: 70 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.