Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Andebryst med klementinsaus



Andebryst med klementinsaus oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer & Hensley
Skal du ha gjester som vet å sette pris på ekstra god mat, er andebryst tingen å servere. Sitrus og rødbeter utgjør en spennende smakskombinasjon som passer godt til andebryst.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkandebryst
1sssmør , til steking
6feddhvitløk
2kvist(er)frisk rosmarin
4stkrødbete
1ssolivenolje
0,5tssalt
0,25tspepper
12stkpartypotet
0,5tssalt

KLEMENTINSAUS:

3sssmør
4stkklementin
3sshonning
3sshakkede mandler
2stkpurre


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Nøtter
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Andebryst med klementinsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier104,76747,40Kcal
Protein5,1836,96gram
Karbohydrat8,4160,00gram
Kostfiber1,5310,92gram
Fett5,2637,53gram
Mettet fett2,4017,12gram
Salt0,362,58gram
Pris på oppskriftenKr 10,22Kr 72,91Kroner
Hele oppskriften veier2 854 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skrell rødbet og skjær i skiver. Dekk bunnen i en ildfast form med bakepapir og legg i skivene. Ha på olje og krydre med salt og pepper. Sett formen i forvarmet stekeovn på 180 grader. Stek skivene i ca. 30 minutter.
2. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
3. Krydre med salt og pepper.
4. Vask potet og kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
5. Legg andebryst med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter med skinnsiden ned til den er gylden og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin. Sett formen inn i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 68 grader. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer dem i skiver.
6. Ha smør i en varm stekepanne. Tilsett saft av klementin når smøret er smeltet og har sluttet å bruse. Kok inn til halvparten.
7. Tilsett honning.
8. Vask purre og del i grove biter. Legg bitene i sausen til de er gjennomvarme og lett karamelliserte. Ha hakkede mandler i sausen rett før servering.

Alt klart til servering. Sødmen i rødbetene passer ypperlig til andebryst og den sursøte klementinsausen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30651)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.